Kim Jong-un očajnički pokušavao nagovoriti Michaela Jordana da dođe u Sjevernu Koreju

Na kraju izbor pao na Rodmana

Kim Jong-un očajnički pokušavao nagovoriti Michaela Jordana da dođe u Sjevernu Koreju

E. Čaušević

Dennis Rodman je prije nekoliko godina šokirao javnost kada je odlučio da posjeti Sjevernu Koreju, a sada je otkrio da on nije bio prvi izbor Kim Jong-una.

Poznato je da je Kim Jong-un veliki fan košarke koju je zavolio dok se školovao u Švicarskoj. On i njegov otac su bili veliki fanovi Chicago Bullsa koji su devedesetih godina dominirali NBA ligom.

Bullse je tada predvodio vjerovatno najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan, a u sjajnoj generaciji bio je i Dennis Rodman. On je poznat po svom kontroverznom ponašanju, ali niko nije očekivao da će baš biti prijatelj s vođom Sjeverne Koreje.

Rodman je u Sjevernoj Koreji boravio nekoliko dana i intenzivno se družio s Kimom. Nedavno je opisao i kako je izgledala večeras s liderom Sjeverne Koreje.

"Večerali smo se i onda smo se napili. Sjećam se da je on nešto govorio, a nije mi bilo jasno šta. Počeo je da pjeva i svi su počeli da aplaudiraju. Onda je izašao bend od 18 djevojaka koje su svirale samo jednu pjesmu. Ja ga volim jer je sjajan lik. A vidio sam koliko ga vole i njegovi ljudi", rekao je Rodman.

Međutim, on je ovih dana otkrio da on nije trebao ići u Sjevernu Koreju. Naime, Kim je pokušao svim silama dovesti Michaela Jordana u svoju zemlju, a nakon što je to legendarni košarkaš odbio izbor je pao na Rodmana.

"Kim mi je rekao da su pokušali nagovoriti Jordana da dođe, ali on to nije želio. Očajnički je želio da Michael dođe u Sjevernu Koreju. Na kraju se odlučili za mene jer su znali da sam ja lud i da ću sigurno prihvatiti poziv", otkrio je Rodman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi