"Jordan je imao samo jedan zadatak - da postiže koševe, danas niko ne bi volio igrati s njim"

Frye smatra LeBrona najboljim

"Jordan je imao samo jedan zadatak - da postiže koševe, danas niko ne bi volio igrati s njim"

M. Šljivak

Nekadašnji NBA košarkaš Channing Frye smatra da Michael Jordan nije najbolji košarkaš svih vremena već da je to LeBron James.

Frye, koji je u karijeri nastupao za šest timova i koji je s LeBronom igrao za Cleveland u šampionskoj generaciji, tvrdi da je Jordan imao samo jedan posao - da postiže poene.

"Neću vam lagati. Nisam fan Michaela Jordana. Iz Phoenixa sam, pa više volim Barkleyja, Kevina Johnsona. Uostalom, Jordana nikad nisam smatrao najboljim svih vremena", istakao je Fryje i nastavio:

"Jordan je imao samo jedan posao - da postiže koševe i to je radio na zaista sjajan, sjajan način, ali imao je pored sebe Rodmana, Pippena, Kukoča, Harpera.", rekao je Frye.

Nije se tu zaustavio.

"Ne smatram da bi se njegovog pobjeđivanja uklopio u današnju ligu. Momci ne bi željeli da igraju s njim. Isto tako, ne bi se mogao tako lako nositi s današnjim igračima koji su veći i jači i koji bi ga lako mogli braniti", smatra nekadašnji NBA košarkaš.

Frye najboljim svih vremena smatra LeBrona Jamesa.

"Da se LeBron vrati u to doba dvojica bi ga mogli čuvati. Rodman i Snottie Drippen (namjerno je pogrešno izgovorio). Dva čovjeka, ali nko drugi. Volim raspravljati o svemu, ali tvrdim da je LeBron najbolji svih vremena", zaključio je Frye.

Top Komentari

dinass
Koji kreten,anonimus moze to tvrditi za MJ.Bolan LJ je ciglas i igra samo na fiziku pa bi npr protiv Detroita iz 80. bio prebijen i ponizen a MJ im je trpo po 50 komada bez obzira na batine
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije