Jordan o svom najmržem rivalu: "Pokazite mi šta hoćete, ali i dalje je šu*ak"

I danas ga ne voli

Jordan o svom najmržem rivalu: "Pokazite mi šta hoćete, ali i dalje je šu*ak"

Admin Čaušević

Michael Jordan i 30 godina kasnije u sebi nosi mržnju prema Detroti Pistonsima, ljutim rivalima Chicago Bullsa. 

U dokumentarcu o Jordanovoj karijeri "Posljednji ples" u četvoroj epizodi govori se o rivalstvu između Bullsa i Pistonsa kada su "Loši dečki" 1989. i 1990. godine agresivnom igrom u odbranu bili uspješniji u finalu Istočne konferencije.

Jordan i društvo su došli na svoje 1991. godine. U posljednjem meču konferencije kada su vidjeli da će izgubiti Pistonsi su 7.9 sekundi napustili parket da ne bi čestitali Bullsima. Ostali su samo John Salley i Chuck Daly.

Isiah Thomas se prilikom snimanja dokumentarca izvinio za gest, ali Jordan nije nasjeo na tu priču pa je za svog možda i najmržeg rivala ponovio da je šu*ak.

"Kada znamo šta se dogodilo nakon toga mislim da bi se svi zaustaili i čestitali im. Ali tada se to jednostavno nije desilo. Kada izgubite napustite parket. To je sve", kazao je Thomas.

"Sve je to sranje. Sve što sada kaže znate da sada nije istina. Imao je dovoljno vremena da razmisli o tome, reakcija javnosti mu je promijenila mišljenje. Pokažete mi šta hoćete, ali me ne možete uvjeriti da nije šu*ak", bio je Jordanov odgovor.

"Prethodne godine nakon poraza u sedmoj utakmici svima sam čestitao. Dvije godine u nizu kada su na dobili. Postoji određeno poštovanje u igri. To je sportski duh", dodao je Jordan.

U velikom finalu Bullsi su sa 4:1 pobijedili LA Lakerse. Jordanu je to bio prvi od šest NBA prstenova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi