Još jedna brutalna partija Nikole Mirotića za pobjedu Barcelone
(Foto: EPA)

Savladana Valencia

Još jedna brutalna partija Nikole Mirotića za pobjedu Barcelone

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su Valenciju rezultatom 97:94 u utakmici 4. kola ACB lige.

U zaista sjajnom meču Barca je uz dosta muke savladala sjajnu ekipu Valencije, a najzaslužniji za trijumf je bio Nikola Mirotić.

Barca je odlično otvorila meč. U potpunosti su kontrolisali rezultat tokom prve dionice, a iako su imali u nekoliko navrata plus devet, Valencia se stabilizovala krajem ovog perioda i nakon deset minuta igre bilo je plus četiri u korist domaćeg tima, 27:23.

Uspjela je Valencia i da povede tokom drugog perioda. Imali su vodstvo u dva navrata, ali je Barca ipak uspjela da vrati prednost na svoju stranu i na odmor je odnijela šest poena prednosti, 52:46.

U nastavku meča precrtana slika na terenu. Barca je konstantno vodila, razlika je dosta puta bila i dvocifrena, ali se Valencia zahvaljujući Jordanu Loydu nije predavala, pa su i nakon 30 minuta igre bili na samo dva poena zaostatka, 74:72.

Gosti su ozbiljno prijetili i u posljednjoj dionici. Jednostavno nisu davali mira ekipi Svetislava Pešića, a u samom finišu su imali neriješen rezultat 92:92.

Međutim, Barca dobrom odbranom u ključnim trenucima uspijeva prelomiti meč u svoju korist i na kraju upisati pobjedu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Do trijumfa je Katalonce vodio nevjerovatni Nikola Mirotić koji je ovaj meč završio sa 33 poena, šest asistencija i pet skokova. Dvocifrenu kod domaćih su još bili Delaney (13), Claver (11) i Kuric (10).

Sa druge strane Jordan Loyd je ubacio 30 poena, a istakao se i Bojan Dubljević sa 19 poena i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi