Barcelona razbila Zenit, nova pobjeda Shveda i društva

Euroliga

Barcelona razbila Zenit, nova pobjeda Shveda i društva

E. Škorić

Odigrane su još tri utakmice 2. kola košarkaške Eurolige.

Barcelona je i drugi put zaredom slavila u gostima. Nakon Anadolu Efesa, red je došao i na Zenit. Katalonci su demolirali domaći sastav sa 87:63.

Rusi su dobro otvorili meč i izgledalo je da bi mogli do pboejde, no onda su u potpunosti nestali s parketa u zadnjih 10 minuta, kada je Barca sa 28:7 riješila pitanje pobjednika.

Kyle Kuric je sa 24 poena predvodio Barcu, Nikola Mirotić je ubacio 17 uz 10 skokova, dok je Victor Claver ubacio 12 poena. Jedini dvocifren kod Zenita bio je Voronov sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimki je u Moskvi bio bolji od Baskonije sa 79:76, ostvarivši tako i drugu pobjedu u dva meča Eurolige.

Alexey Shved je ubacio 21 poen u timu Khimkija, Timma je ubacio 18, a Evans 17 poena. Shengelia je na drugoj strani ubacio 18 uz 10 skokova, a Henry 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije