Još jedna dobra Musina partija za Long Island Netse

Postigao 22 poena u pobjedi svog tima

Još jedna dobra Musina partija za Long Island Netse

Bh. košarkaš Džanan Musa večeras je pružio još jednu veoma dobru partiju za svoje Long Island Netse, koji su savladali Delaware Blue Coatse rezultatom 128:115.

Musa je na terenu proveo 33 minute i postigao je 22 poena, uz šut iz igre 8/18 od čega 2 od 5 za tri, te 4 od 4 sa linije penala.

Osim 22 poena, Musa je skupio pet skokova i tri asistencije uz dvije lične greške.

Džanan Musa je bio najefikasniji u svom timu, a pratili su ga Alan Williams sa 18 i Mitchell Creek sa 17 postignutih poena. U protivničkom timu je najbolji bio Jared Brownridge sa 26 poena.

Top Komentari

Aldin Aki Hamidović
Bilo je nekoliko otvorenih šuteva, moglo je ići na 30+ poena, ali nema veze. Mnogi govore da on treba trpati ovdje po 30 i više poena, pa ova liga i nije tako bezazlena. Ima tu mnogo pristojnih imena. Ono na čemu Džanan treba poraditi je odbrana, da ne "zapinje" u blokovima i konstantno kasni. Napad, mislim da može u NBA igrati, odbrana mu je glavni problem. Evo nekih statističkih parametara igrača koji igraju u razvojnoj ligi Džanan Musa 21.2p DeAndre Liggins 13.2p (za Cavse igrao) Terrence Jones 27p (dugogodišnje iskustvo u NBA, svi ga pamtimo po Rocketsima) Alan Williams 26.5 (igrao za Sunse pristojno) Scotty Hopson 19p (poznat po ABA ligi, a igrao je i evropska takmičenja) Isaac Bonga 18p (njemački talenat) Johnson-Odom 8.8p (U Eurocup takmičenjima igrao) Will Cherry 9.8p Marcus Williams 14.5p (onaj iz Zvezde) Ryan Boatright 6p (Dominirao ABA ligom dok je igrao za Cedevitu, bio pristojan i u Bešiktašu) Jamel Artis 10p (Igrao za Igokeu) Anthony Bennett 4.5p (Najveći promašaj drafta prije par sezona) Kostas Antetokounmpo 9p (najmlađi brat) Rashad Vaughn 13p (igrao u Bucksima) Amida Brimah 13p (u Partizanu igrao) Hakeem Warrick 7.5p (NBA karijera) Chinanu Onuaku 13p (poznat po slobodnim bacanjima)
71 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi