Još jedna noć za zaborav Mirze Teletovića

Skromna minutaža Teletovića

Još jedna noć za zaborav Mirze Teletovića

Midhat Šljivak

Phoenix Sunsi stigli su sinoć do druge ovosezonske pobjede. U Moda Centru u Portlandu savladali su domaće Trail Blazerse 101:90, a Mirza Teletović je ponovo imao skromnu minutažu.

Dosta izjednačen meč odigran je u Portlandu. Prvu ozbiljniju prednost stvara tim iz Arizone, koji u finišu prvog poluvremena radi seriju od 12:0, te dolazi do plus 22, 54:43.

Na odmor se otišlo sa plus osam u korist gostiju (56:48), a nastavak bolje otvaraju domaći košarkaši. Vratili su utakmicu u egal, uspjeli su i povesti, ali je Phoenix vratio prednost nakon 36 minuta igre (74:71).

Pobjednik ovog meča riješen je u samoj završnici. Portland je napravio ogroman broj grešaka, nisu mogli pogoditi ništa kada je najviše trebalo što su gosti iskoristili.

Morris i Knight su stvorili razliku, posao je dovršio Eric Bledsoe za trijumf Sunsa u ovom meču.

Phoenix je do pobjede vodio Eric Bledsoe. Bek Sunsa je ubacio 33 poena, a podršku je imao u Brandonu Knightu, koji je ubacio 27, te Markieffu Morrisu, koji je dodao 15.

Mirza Teletović se ponovo nije naigrao. Jeff Hornaček mu je dao samo četiri minute, a naš košarkaš je ostao bez poena. Promašio je dva šuta za tri poena i nije se upisao u statističke parametre. 

Najefikasniji kod Portlanda bio je Damien Lillard sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije