Još jedna spektakularna partija Luke Dončića u pobjedi Dallasa protiv Chicaga

Slovenac upisao novi triple double

Još jedna spektakularna partija Luke Dončića u pobjedi Dallasa protiv Chicaga

Endin Čaušević

Dallas Mavericksi sinoć su pred svojim navijačima pobijedili Chicago Bullse sa 118:110.

Domaći tim uspio je nekako da dođe do nove pobjede iako su Bullsi pružili veoma dobar otpor. Od samog početka gledali smo izjednačen meč u kojem je Dallas imao minimalnu prednost, ali su domaći nekako uspjeli da slome otpor Bullsa pred kraj meča.

Dallas je nakon prve dionice vodio sa 33:27, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 61:55 za domaći tim. Košarkaši Dallasa u nastavku meča održavali su prednost iako su Bullsi u nekoliko navrata opasno zaprijetili.

No, gosti nisu imali snage za potpuno iznenađenje, te je Dallas na kraju uspisao novu pobjedu sa 118:110. U ekipi Dallasa još jednu nevjerovatnu partiju odigrao je Luka Dončić koji je upisao novi triple double učinak.

Dončić je meč završio sa 38 poena, te je još dodao 11 skokova i deset asistencija. U ekipi Dallasa istakao se i Dwight Powell sa 16 poena i sedam skokova.

Što se tiče Bullsa u ovom timu sinoć je najefikasniji bio Lauri Markkanen sa 26 poena i devet skokova, dok je Zach Lavine dodao 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi