Još jedna "zvijer" iz Grčke stiže u  NBA ligu

Mlađi brat Giannisa Antetokounmpa želi u najjaču ligu svijeta

Još jedna "zvijer" iz Grčke stiže u NBA ligu

M. Šljivak

Giannis Antetokounmpo bez ikakve dileme je najveća zvijezda grčke košarke.

"Grčka zvijer", kako mu je nadimak, postao je jedan od najboljih igrača u NBA ligi i na svojim leđima nosi ekipu Milwaukee Bucksa ove sezone.

Giannis ima čak četvoricu braće. Stariji su Francis i Thanasis, dok su od njega mlađi Kostas i Alexis.

Thanasis i Kostas su također košarkaši, a upravo je Kostas odlučio da se okuša u NBA ligi od naredne sezone. Napušta univerzitet Dayton nakon samo jedne sezone i pokušaće da dođe do najjače lige svijeta.

Ipak, njegove skormne brojke mu neće previše pomoći. Kostas je završio sezonu sa skromnih pet poena i tri skoka po meču, ali bi mu fizikalije ipak mogle pronaći kakav-takav angažman.

Visok je 208 centimetara i težak svega 89 kilograma, igra na poziciji trice, a kao i brat ima ogroman raspon ruku, ali ni blizu po talentu nije kao Giannis.

Međutim, prisustvo brata u najjačoj ligi svijeta mogle bi ga na kraju dovesti do NBA, ali teško da bi tamo mogao ostaviti bilo kakav trag, iako se po fizikalijama radi o još jednoj zvijeri iz Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi