Još jedno monstruozno izdanje Jokića, sjajni Tatum postigao čak 53 poena

Pregled NBA lige

Još jedno monstruozno izdanje Jokića, sjajni Tatum postigao čak 53 poena

A. Čaušević

U noći sa petka na subotu viđeno je dosta uzbuđenja na NBA parketima, a prvo ime je bio Nikola Jokić sa još jednom monstruoznom partijom.

Denver Nuggetsi su u dramatičnom meču uspjeli pobijediti San Antonio Spurse 121:119, a Jokić je ostvario triple-double učinak.

Srbijanski košarkaš je bio prvo ime susreta sa 26 poena, 13 skokova i 14 asistencija, dok su goste sa po 25 odnosno 24 poena predvodili White i DeRozan.

Na dva susreta su igrani produžci. Boston Celticsi su uspjeli pobijditi Minnesotu Timberwolvese 145:136, a nevjerovatni Tatum je meč završio sa 53 poena i 10 skokova što mu je ujedno i rekord karijere.

Još jedna drama pripala je New York Knicskima koji su poslije produžetaka bili bolji od Memphis Grizzliesa sa 133:129. Gosti su imali najefikasnije igrače na meču Moranta i Brooksa sa po 26, odnosno 23 poena.

Odličnu noć iza sebe sa 31 poenom imao je i Leonard koji je bio najbolji pojedinac u pobjedi La Clippersa nad Houston Rocketsima sa 23 poena.

Top Komentari

Samo_nebo_je_granica
Naslov koji pocinje sa "Jos jedno monstruozno Jokića..." iz protesta prema ovakvom novinarstvu uopste ne treba ni otvarati...bem ti pismenost...jel moguce da u svakom ****nom tekstu imate toliko gresaka...imate li lektora uopste, jel neko pregleda ove tekstove prije objave...kako je moguce napraviti ovako ociglednu gresku u naslovu clanka...
6 0
Eduard
Čaušesku nastavlja rešetati tekstove sa trilion grešaka. Studij na komunikologiji ocito zaobišao
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi