Novinarka sama protiv trojice: "Nećemo to raditi, pa to nikoga ne zabavlja..."

Očitala lekciju svima

Novinarka sama protiv trojice: "Nećemo to raditi, pa to nikoga ne zabavlja..."

A. Čaušević

Američka novinarka Joy Taylor uopšte nije ostala impresionirana kada joj je postavljeno osjetljivo pitanje za sve ljubitelje košarke. Ostala je u nevjerici i zakolutala je očima.

Taylor je kazala da uopšte neće diskutovati o tome da Steph Curry potencijalno nadmašuje Michaela Jordana u izboru za najboljeg košarkaša svih vremena.

Voditeljica je samo zakolutala očima kada su se trojica gostiju na televiziji Fox Sports zapitali gdje se zvijezda Golden State Warriorsa nalazi na listi najvećih svih vremena.

Curry (35) je ušao je u historiji prije nekoliko dana postigavši 50 koševa, najviše u sedmoj utakmici u bilo kojoj seriji play-offa NBA lige, te je pomogao Warriorsima da pobijede Sacramento Kingse u prvor rundi nokaut faze.

Četverostruki prvak NBA lige je imao 38 pogodaka iz igre u tom okršaju i imao je učinak od 56.2 % iz igre uz pogođenih sedam trojki.

Oglasi

Zahvaljujući pobjedi u sedmoj utakmici, Curry i njegovi Warriorsi su rezervisali mjesto u polufinalu Zapadne konferencije s Los Angeles Lakersima i LeBronom Jamesom, kojeg se godinama uspoređuje s Jordanom.

I dok se počelo raspravljati o tome može li Curry biti na listi najboljih ispred LeBrona Jamesa i Michaeala Jordana Taylor je odlučila da interveniše.

"Nećemo to raditi", rekla je u utorak nakon što je drugi voditelj Emmanuel Acho pitao o Jordanu i Curryju, poslije čega ona zakolutala očima.

"Slušajte, volim Stepha Curryja. Blagodat je gledati ga kako igra košarku, ali nećemo voditi razgovore 'Steph Curry bolji od Michaela Jordana'. Nikoga ne zabavlja ta tema."

Joy je objasnila da su neke ranije emisije već posvećene porođenju Jamesa i Jordana i da ona ne želi da Curry uopšte ulazi u tu diskusiju.

Inače, 36-godišnja Amerikanka je jako popularna na društvenim mrežama, pa tako samo na Instagramu ima preko 600.000 pratitelja koje redovno odušeljava svojim fotogafijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti