"Michael Jordan je dominirao u slaboj konkurenciji jer su svi bili na kokainu"
Čuveni Michael Jordan prema mišljenju umišljenih eksperata nije među najboljim ikad (Foto: EPA)

Joe Budden ne smatra Michaela najvećim ikad

"Michael Jordan je dominirao u slaboj konkurenciji jer su svi bili na kokainu"

M. Šljivak

Michaela Jordana mnogi ljubitelji košarke smatraju najvećim igračem svih vremena, ali dosta je i onih koji ne cijene sve što je čuveni košarkaš napravio tokom bogate karijere. Prvi u redu je nekadašnji reper, a sada medijska ličnost Joe Budden.

Joe Budden smatra da je čuveni Michael Jordan bio samo marketinški trik NBA lige na čelu s genijalnim komesarom Davidom Sternom i da je MJ dominirao ligom kada niko od bekova nije igrao odbranu.

Nekadašnji reper, a sad podcaster žestoko je 'opleo' po Jordanu i smatra da on ne može u istu rečenicu s LeBronom Jamesom kada je u pitanju izbor najvećeg košarkaša svih vremena.

"Michael Jordan je najveći marketinški trik koji se ikad desio. Ko su bekovi koji su dominirali prije njega? Magic, Oscar, Pistol Pete... Može ih se nabrojati na prste jedne ruke. Liga je uvijek isticala visoke momke. S njima su se osvajale titule, a zatim se pojavio Michael Jordan"

"Dolazi Michael Jordan i to u slabašnu Istočnu konferenciju gdje su svi bili na kokainu. To su priznali. Dok je on bio tamo, Bird i Magic su se borili za titule, a Michael je učio postizati poene".

Oglasi

"Došao je u centar pažnje tek kad su ovi ostarili. Onda je sve preuzeo marketing jer je trebalo novo zaštitno lice lige. Marketinški genije David Stern odabrao je Michaela" , govori Budden.

Nije se ovaj bivši muzičar zaustavio na tome jer je nastavio pričati kako tokom 90-ih nije bilo prave konkurencije Jordanu.

"Ni tokom 90-ih nije bilo dominantnih bekova. Možda samo Isiah Thomas, ali nakon 1991. godine Jordan je bio sam. Dominirao je protiv sporih centara i niko nije mogao osvojiti prsten pored njega."

Za njega nema dileme. LeBron James je najbolji košarkaš koji se ikad pojavio na košarkaškim parketima.

"Kada je LeBron stigao u ligu došli su i bekovi. Većina njih su mnogo veće atlete od onih iz Jordanovog doba. Pravila su se također promijenila. Tu su također bili Melo, Durant, Steph i morao se sa svima njima nositi".

"Svi su gradili timove da bi zaustavili LeBrona. S obzirom na imena protiv kojih je igrao s 38 godina ne bi trebao ubacivati 30 poena po meču. Niko nije tako dominantan. Možda bih Mikea nazvao najboljim 'skorerom' ikad, ali ne znam ni da li je i to", rekao je Joe Budden.

Mišljenja su kod drugih različita, ali ljude koji nemaju previše veze s košarkom treba držati po strani kada je u pitanju rasprava o tome ko je najbolji ikad.

Top Komentari

DamirS
Nevjerovatno kakve gluposti čovjek izvali u par minuta. Ja sam pratio Jordana i njegovu generaciju. Pa ljudi su se tada krvili na terenu, bilo je udaraca, povlačenja, guranja, laktanja a faulovi se nisu svirali često kao danas. U ono vrijeme si trebao imati mudha da uđeš pod obruč protiv mesara kakvi su sve igrali.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi