Juniori HKK Zrinjski u finalu Lige mladih

Mostarci slavili protiv Čelika

Juniori HKK Zrinjski u finalu Lige mladih

Juniori HKK Zrinjski plasirali su se danas u finale državnog prvenstva za košarkaše nakon što su na svom parketu svladali KK Čelik rezultatom 92:83.

Gosti iz Zenice pokazali su se kao odličan protivnik i svi oni koji su imali prigodu pogledati ovu utakmicu uistinu su imali što vidjeti. 

Čelik je bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 23:17, nakon čega su domaći bolje reagirali u drugom periodu i na veliki odmor se otišlo rezultatom 45:44 za Zeničane. 

Ipak, nakon izlaska iz svlačionica mladići Zrinjskog zaigrali su znatno bolje te je nakon treće četvrtine semafor pokazivao rezultat 71:60. Pokušavali su gosti do kraja doći do preokreta no mladići iz HKK Zrinjski znalački su održali stečenu prednost i trijumfirali zasluženo s 92:83.

Kod Zrinjskog su se istakli Soldo s 20, Haličević s 18, Džajić s 17, Zelenika s 15 i Pažin sa 10. poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima Čelika bolji od ostalih bili su Podojak i Porča sa po 24 koša.

Ekipe HKK Zrinjski, HKK Široki i OKK Spars izborile su učešće na finalnom turniru koji će se održati 25. i 26.05. u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi