OKK Spars pobijedio HKK Široki i izjednačio finalnu seriju

Slavlje sarajevskog tima

OKK Spars pobijedio HKK Široki i izjednačio finalnu seriju

M. Šljivak, foto: T. Hebib

OKK Spars pobijedio je HKK Široki rezultatom 70:63 i tako je izjednačio finalnu seriju prvenstva BiH na 1-1.

Skromna napadačka košarka igrala se većim dijelom utakmice. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme, gdje smo konstantno gledali rezultatsku klackalicu.

Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, prvi period je završen neriješenim rezultatom 15:15, ali domaća ekipa je u finišu prvog poluvremena uspjela da stvori četiri poena prednosti sa kojim je otišla na odmor, 33:29.

Spars je u trećoj dionici zaigrao nešto bolje. Gosti iz Širokog su i dalje imali dosta problema u realizaciji, što domaći koriste da odu na dvocifrenu razliku.

Nakon 30 minuta igre ekipa Marka Trbića imao je 15 poena prednosti, 57:42 i činilo se kao da je ovdje sve gotovo.

Međutim, Široki nije ni pomišljao da se preda. Razbijali su Sparse u svim segmentima igre, a Spars jednostavno nije mogao da da 'kupi' koš i na dvije i po minute Široki dolazi na samo minus dva, 60:58.

Ipak, domaći tim uspijeva u ključnim trenucima da pogodi neke šuteve i da na kraju dođe do pobjede i izjednačenja serije na 1-1.

Draško Albijanić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 14 poena i sedam skokova, dok je Slobodan Jovanović ubacio 13.

Sa druge strane kod Širokog 13 koševa je ubacio Derrick Fenner.

Finale:

OKK Spars - HKK Široki 70:63 (15:15, 18:14, 24:13, 13:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK SPARS: Durmo 4, Zahiragić 9, Vrabac, Jovanović 13, Grubelič 3, Manjgafić, Hasandić 6, Kamenjaš 10, Albijanić 14, Bašić, Glogovac 5, Bajramović 6.

HKK Široki: Lončar 2, Filipović 9, Fenner 13, Čolak 5, Zubac 5, Kraljević 10, Šušak, Karačić 4, M.Drežnjak 2, D. Drežnjak 11, Barinić 2, Damjanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi