Juniori Sparsa u finalu prvenstva BiH

Sigurna pobjda nad Ljubuškim

Juniori Sparsa u finalu prvenstva BiH

S. Mlaćo

Juniori OKK Spars u drugoj polufinalnoj utakmici Prvenstva BiH ostvarili su pobjedu nad timom Ljubuški rezultatom 94:69 i tako se plasirali na finalni turnir.

Tokom čitavog susreta Spars je imao vodstvo. U prvom poluvremenu igrači Ljubuškog imali su rezultatski priključak. Iako su Sparsi u finišu ovog poluvremena imao +10, blagi pad koncentracije doveo ih samo na +5 i rezultata 44:39. Drugo poluvrijeme otvorili su Sparsi odličnom igrom. Vrlo brzo napravili su +20 i utakmicu rutinski priveli kraju.

Najefikasniji u redovima Sparsa bili su Tarik Biberović i Harun Huseinspahić sa po 15 ubačenih poena. Po 13 poena dodali su Kenan Kamenjaš i Amar Tiganj.

Ljubuški - Spars Ziraat Bank 69:94 (16:20; 23:24; 17:32; 13:18)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Ziraat Bank: Arifagić 4, Karić 8, Preldžić, Tiganj 13, Herenda 5, Bajrović 5, Ilić 14, Radak, Biberović 15, Kamenjaš 13, Huseinspahić 15, Omeragić 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi