Pioniri i juniori Sparsa prvaci Kantona Sarajevo

Slavlje za omladinske selekcije OKK Spars

Pioniri i juniori Sparsa prvaci Kantona Sarajevo

S. Mlaćo

U finalu play offa Lige Kantona Sarajevo u kategoriji pionira, selekcija OKK Spars nanijela je poraz selekciji Koša rezultatom 89:50 i tako odbranila naslov prvaka Lige Kantona Sarajevo. 

Sparsi su bolje ušli u u utakmicu, a nakon prvih deset minuta imali su prednost od osam poena (18:10). U nastavku susreta stekli su Sparsi dvocifrenu prednost od 17 poena, ali blagi pad koncentracije u finišu druge četvrtine koriste igrači Koša, te rezultat poluvremena je glasio 40:29.

Odličnu igru pružili su Sparsi u drugom poluvremenu. Igrači Koša nisu imali recept za raspoložene igrače protivničkog tima koji su svoju prednost konstantno gradili. Nakon odigranih 40 minuta na semaforu je stajalo 89:50.

Najefikasniji u redovima Sparsa bili su Omer Turkušić sa 27, Danijel Rebić sa 26 i Zinedin Mulić sa 20 postignutih poena.

Uspješan dan imali su i juniori Sparsa koji su odbranili naslov prvaka lige Kantona Sarajevo. U finalu su savladali juniore GEN-a rezultatom 86:76.

Početak susreta Sparsi otvaraju serijom 9:1, da bi se košarkaši GEN-a vrlo brzo vratili u susret i došli na zaostatak od 3 poena (10:07). U nastavku ovog perioda dobrom odbranom i uspješno realiziranim kontranapadima Sparsi završavaju ovaj period sa prednošću 23:14. Druga četvrtina donosi izjednačenu košarku. Nešto efikasniji u posljednjim sekundama ove četvrtine bili su košarkaši GEN-a (19:21). Na odmor smo otišli sa +7 (42:35). Ista prednost bila je i nakon trećeg perioda. Posljednjih deset minuta otvorili su Sparsi serijom 8:0 za +15, ali vezanim greškama u napadu i odbrani vraamo tim GEN-a na +10. Do kraja susreta odigrali smo rutinski i upisali pobjedu.

Najefikasniji u redovima Sparsa bili su Tarik Biberović sa 29, Radak Deni sa 14, Vojin Ilić sa 13 postignutih poena. Dvocifreni su još bili Karić i Kamenjaš sa 12 odnosno 11 poena.

Spars Ziraat Bank - GEN 86:76 (23:14; 19:21; 19:19; 25:22)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Ziraat Bank: Arifagić, Karić 12, Preldžić, Tiganj, Herenda, Ilić 13, Radak 14, Biberović 23, Kamenjaš 11, Huseinspahić 7, Vidović.

Treba istaći da će priliku da osvoje trofej do kraja sezone imati i kadeti OKK Spars, što zaista govori o kvalitetnom radu u omladinskim selekcijama ovog kluba već dugi niz godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti