Jurčenko: Očekuje nas tvrda utakmica protiv Jedinstva

Trener Banovićanki pred kantonalni derbi

Jurčenko: Očekuje nas tvrda utakmica protiv Jedinstva

E. Dindić

U okviru 11.kola Lige 11 za košarkašice u Banovićima se igra kantonalni derbi između domaće ekipe ŽKK RMU Banovići i Jedinstvo BHTelecom iz Tuzle.  

Utakmice između ova dva tima   su uvijek privlačile gledaoce na tribine i igralo se uvijek za poen više.

Trener Banovićanki Goran Jurčenko za portal SportSport.ba najavio je kantonalni derbi sa ekipom Jedinstvo BHTelecoma. 

" Nakon pobjede protiv Čelika vratili smo samopouzdanje, i u jako dobrom raspoloženju dočekujemo susret sa Jedinstvom na našem parketu. Oni su jako mlada ekipa ali poletna, i protiv nas uvijek pruže jako kvalitetnu partiju. Vratila im se Melisa Brčaninović koja će biti velika pretnja po naš koš, ali i  ostale djevojke koje se ako se razigraju mogu napraviti  dosta problema. Očekujem tvrdu utakmicu, i naravno maksimalno zalaganje mojih košarkašica posebno u odbrambenih zadacima. Što se tiče nas i naše ekipe, sve košarkašice su spremne i željno iščekujemo početak susreta. Ako budemo na svom nivou, pobjeda nebi trebala doći u pitanje " zaključio je Jurčenko 

Utakmica 11.kola između ŽKK RMU Banovići i Jedinstvo BH Telecoma iz Tuzle igra se 4.2.2017 sa početkom u 17:00 h. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi