Jure Zdovc više nije trener KK Cedevita

Službeno potvrđeno

Jure Zdovc više nije trener KK Cedevita

Košarkaši Cedevite u novoj će sezoni imati novog trenera. 

S obzirom na uvjete ugovora, koji je automatski produživao ostanak Jure Zdovca na mjestu trenera jedino u slučaju osvajanja ABA lige ili Eurokupa 7Days, jučer su obije strane sporazumnim dogovorom odlučile da se ugovor neće produžavati.

"Jure Zdovc je sjajan čovjek i trener koji će u KK Cedeviti ostati upamćen kao osvajač prvenstva Hrvatske, Kupa Krešimira Ćosića i ABA Superkupa na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo. No, ambicije kluba su jasne, ponovno ostvarivanje prava igranja u Euroligi što se ove sezone nije uspjelo. Bili smo blizu, odlučivala je jedna lopta, slobodno bacanje, no nismo uspjeli niti kroz ABA ligu niti kroz Eurokup 7Days ostvariti plasman u Euroligu pa ćemo u novoj sezoni to pokušati s novim trenerom. Imamo nekoliko opcija, a odluku ćemo donijeti ovih dana. Novi trener vodit će momčad u Eurokupu 7Days i ABA ligi dok će u hrvatskom prvenstvu do doigravanja igrati naša druga momčad, s mladim talentiranim igračima pod vodstvom Slavena Rimca", rekao je po odlasku Jure Zdovca direktor kluba Davor Užbinec.

Nasljednik Zdovca na klupi hrvatskog prvaka najvjerojatnije će biti Sito Alonso, bivši trener Baskonie i Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije