Cedevita predvođena sjajnim Musom obranila naslov prvaka Hrvatske
Novi naslov prvaka za Cedevitu

Odličan učinak bh. košarkaša

Cedevita predvođena sjajnim Musom obranila naslov prvaka Hrvatske

Košarkaši zagrebačke Cedevite obranili su naslov prvaka Hrvatske. 


S ukupnih 3-1 bili su bolji od gradskog rivala Cibone koja je za razliku od prošle utakmice u kojoj je razbijena s 27 razlike, bila konkurentna dobar dio utakmice. Večeras su "Vitamini" dobili susret rezultatom 77:68.

Džanan Musa bio je uvjerljivo prvo ime Cedevite koju je predvodio s 21 košem, ubacivši trojku koja je na 6 minuta prije kraja odbila veliki nalet Vukova s Tuškanca.

Filip Krušlin je pred kraj odigrao sjajnu obranu i osujetio sve pokušaje Cibone da dođe do preokreta.

Uz Musu, dobar je bio i naš drugi reprezentativac Andrija Stipanović sa 10 poena. Luka Žorić sa 20 poena najbolji kod Cibone, Tomas i Novačić dodali su po 13 koševa.

Vrlo moguće da je Džanan Musa odigrao svoju zadnju utakmicu za Cedevitu jer je vrlo izgledno da će na predstojećem draftu biti izabran u prvom krugu i svoju karijeru nastaviti u NBA ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi