Hoćemo li centra Portlanda gledati u dresu BiH u kvalifikacijama? Jusuf Nurkić otklonio sve dileme!

Potvrdio na društvenim mrežama

Hoćemo li centra Portlanda gledati u dresu BiH u kvalifikacijama? Jusuf Nurkić otklonio sve dileme!

E. Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić upravo se oglasio na društvenim mrežama kako bi demantovao da neće igrati za Zmajeve.

Centar Portland Trail Blazersa je još jednom potvrdio da ima želju da igra za svoju zemlju u mečevima kvalifikacija za Eurobasket koji su na programu sljedećeg mjeseca.

"Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u prestojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec dana ljude KSBIH obavjestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno.
Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najače košarkaške lige svijeta", poručio je Nurkić.

BiH će 27. i 29. novembra igrati protiv Bugarske i Latvije na domaćem terenu jer je FIBA dala Koašarkaškom savezu BiH povjerenje da u Sarajevu organizuje "balon" za prvi dio kvalifikacijske grupe.

Ono što je sigurno, s Nurkićem u rosteru bh. reprezentacija imat će daleko veće šanse.

Top Komentari

Tz_Niko75
Legenda Nasa. Nas jedini Sportas koji se u svakoj situaciji oglasi kao NapaceniBosnjak. Da se ne povrijedis i igras jos puno godina i da osvojis Prsten akoBogda. Kralju
13 2
Zenicanin
Pored ovakve arene u Zenici, mi igramo u Sarajevu ccc
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi