Jusuf Nurkić fenomenalan u dramatičnoj pobjedi Blazersa

Trijumf nad Sunsima

Jusuf Nurkić fenomenalan u dramatičnoj pobjedi Blazersa

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je bio među najboljim pojedincima dramatične utakmice između Portland Trail Blazersa i Phoenix Sunsa.

Blazersi su ostvarili trijumf poslije produžetka rezultatom 113:111. Tokom regularnog dijela Sunsi su bili ti koji su uglavnom držali prednost, ali je meč otišao u dodatnih pet minuta.

Iako su Sunsi produžetak otvorili sa 5:0, Blazersi se nisu predavali te su uspjeli na kraju ostvariti drugu pobjedu i za sada imaju perfektan start.

Domaće je predvodio Damian Lilliard sa 41 poen, uz to je imao i sedam skokova, dok je zaista fenomenalan bio i Nurkić.

Bh. centar je za 35 minuta postigao 20 poena te dodao 17 skokova uz dvije asistencije. Bila je to sjajna najava za veliku sezonu kakva se očekuje od Nurkića.

Kod poraženih se istakao Booker sa 30 poena te Ayton sa 26 poena. Sunsi su nakon dvije utakmice na polovičnom učinku.

Oglasi

Derbi večeri su igrali Goldens State Warriors i Denver Nuggetsi, trijumf su u vrlo izjednačenom meču slavili gosti 123:128.

Sasvim očekivano najbolji pojedinci meča bili su Curry kod domaćih sa 35 poena, te Jokić kod gostiju sa triple-double učinkom od 26 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Minnesota Timberwolvesi za koje nije igrao Luka Garza su igrali protiv Utah Jazza te su izgubili poslije produžetak. Edwards kod poraženih sa 30, te Clarkson kod pobjednika sa 29 su bili najefiksniji pojedinci susreta.

Minnesota Timberwolvesi za koje nije igrao Luka Garza su igrali protiv Utah Jazza te su izgubili poslije produžetka. Edwards kod poraženih sa 30, te Clarkson kod pobjednika sa 29 su bili najefiksniji pojedinci susreta.

Sjajan meč na Istoku su odigrali Brooklyn Netsia i Toronto Raptorsi. Trijumf su odnijeli domaći 109:105. Odlični sa po 30, odnosno 27 poena su bili Irving i Durant. Gostima nije bio dovoljan ni triple-double fantatičnog Siakama sa 37 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Top Komentari

Carmagle
40 poena i 7 poena
3 0
koraj
I treci put redakcija stane u odbranu nepismenih novinara i brise komentare??? Sram vas bilo!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi