Golden State ubjedljiv protiv Portlanda: Wiseman nokautirao Nurkića, pa se čudio odlukama sudija

Dobra partija bh. košarkaša i pored poraza Trail Blazersa

Golden State ubjedljiv protiv Portlanda: Wiseman nokautirao Nurkića, pa se čudio odlukama sudija

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa doživjeli su ubjedljiv poraz u pripremnoj utakmici od Golden State Warriorsa sa 131:98.

NBA ekipe se punom parom pripremaju za novu sezonu koja će početi za nekoliko sedmica, a u toku su pripremne utakmice koje su već sada pokazale snagu pojedinih ekipa.

Sinoć su snage odmjerili Golden State i Portland, a na kraju je klub iz San Francisca uspio da ubjedljivo slavi sa 131:98.

Portland se dobro držao u prvoj dionici kada je rezultat bio 35:34 za Golden State, ali u drugoj četvrtini su Warriorsi uspjeli da naprave dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do samog kraja.

U drugom poluvremenu Golden State je igrao zaista fantastično, dok su se košarkaši Portlanda borili da ne dožive baš pravi debakl.

Na kraju je Golden State slavio s 131:98 iako je prednost pred posljednju dionicu bila i preko 40 poena razlike.

Golden State su do pobjede vodili Green i Moody koji su ubacili po 20 poena, dok je Wiseman dodao 18 poena.

U ekipi Portlanda najefikasniji bio je Sharpe sa 17 poena i šest skokova, ali istakao se i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo 17 minuta, ali je imao odličan učinak od 16 poena, četiri skoka i jedne asistencije.

Također, Nurkić je u centru pažnje bio i krajem prvog poluvremena kada je dobio nezgodan udarac u lice od protivnika.

Naime, Wiseman je u jednom napadu laktom udario Nurkića u nos i skoro ga nokautirao, a sudije su očekivano svirale namjernu ličnu grešku, te je bh. košarkaš dobio i dva slobodna bacanja.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...Blazersi katastrofa,sve ubjedljivi porazi u pripremnim utakmicama,lose igraju skroz...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi