Mala minutaža i skroman učinak Nurkića, Dončić rešetao protivnika pa promašio šut za pobjedu

Utkamice NBA lige

Mala minutaža i skroman učinak Nurkića, Dončić rešetao protivnika pa promašio šut za pobjedu

E. Oštraković

Nova sezona u NBA ligi je zvanično počela.

Blazersi su ostvarili pobjedu na gostovanju kod Sacramenta, a konačan rezultat bio je 115:108 za ekipu za koju nastupa Jusuf Nurkić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je starte za svoju ekipu, a na terenu je proveo 25 minuta na već spomenutoj utakmici.

Manju minutažu od uobičajene iskoristio je kako bi ostvario solidan učinak, te je utakmicu završio sa osam ubačenih poena i sedam skokova.

Najbolji kod Portlanda bio je Anfernee Simons koji je ubacio 22 poena, dok je lider ekipe Damian Lillard ubacio 20 poena i dodao osam asistencija.

Kada je riječ o Sacramentu, De'aaron Fox je ubacio 33 poena, te je dodao sedam skokova i isto toliko asistencija.

Portland u narednoj utakmici dočekuje ekipu Phoenixa, a utakmica se igra za dva dana, te će već na startu sezone Portland imati malo odmora.

0 finds 27 💪@Moda_Health | Assist of the Night pic.twitter.com/Tw7Fj2mMQS

Dallas je u prvoj utakmici u novoj sezoni poražen na gostovanju kod Phoenixa, a konačan rezultat bio je 107:105.

Imali su košarkaši Dallasa šansu za pobjedu, ali je u posljednjoj sekundi utakmice Dončić promašio tricu sa osam metara.

Uprkos tom promašaju Dončić je imao još jednu sjajnu noć, te je ubacio čak 35 poena, a pogodio je i svih 13 slobodnih bacanja koje je imao. Osim toga dodao je i devet skokova, te šest asistencija.

LUKA FREAKING DONCIC 🔥pic.twitter.com/y0vqC8IeZB

Top Komentari

Chico
E cuj manja minutaza, frajer uvijek dobije 20-30 minuta hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi