Jusufa je svijet upoznao, Kenana tek treba: Stopama brata i uz veliku podršku ponosnog oca

Mlađi brat bh. centra marljivo radi na sebi

Jusufa je svijet upoznao, Kenana tek treba: Stopama brata i uz veliku podršku ponosnog oca

E. Škorić

Prošle godine je najbolji bh. košarkaš i NBA zvijezda Jusuf Nurkić spominjao svog brata Kenana.

Muškarci u porodici Nurkić pravi su gorostasi. Otac Hariz je preko dva metra i izuzetno krupan čovjek, sin Jusuf ima 2.13 m i igra za Portland Trail Blazerse, a drugi sin Kenan ima tek 14 godina i također se bavi košarkom i sa izglednim šansama da, poput brata, postane svjetski popularan.

Ni Kenan ne zaostaje za daleko popularnijim bratom, već sada ima pristojnu visinu i očekuje se da će stopama svojih oca i brata.

Kenan je rođen 2007. godine, a krase ga izuzetne košarkaške sposobnosti, no prije svega njegov marljiv pristup košarci. Uz sve to, Kenan ne zapostavlja školske obaveze i pravi je primjer za svoje vršnjake. 

On je dugi niz godina obavljao treninge u Tuzli, trenirao u svojim Živinicama i Banovićima, a njegov brat Jusuf uvjeren je da će jednog dana postati veliki košarkaš, baš poput njega.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CG-6BKLFlMX/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bf7a10d7-c9fe-40fc-8a7d-2b981a7eed8c[/instagram]

Oglasi

"Ogroman je, već nosi broj 49. Uvjeren sam da će biti među top pet pikova na draftu. Vjerujem da će se košarka ponovo vratiti tim visokim igračima kada on bude dostupan na draftu", rekao je Nurkić gostujući u jednoj emisiji prošle godine.

Keno je sa 13 godina imao 67 kilograma i visinu od 178 centimetara, a činjenica da nosi broj 49, dok je njegov brat Jusuf primjerice u tim godinama nosio broj 45, sve govori. No, najvažnije je da ga zdravlje služi, s obzirom na njegov izuzetan talenat i veliku želju za uspjehom, nema sumnje da ćemo za nekoliko godina imati još jednog sjajnog NBA igrača.

On je godinama igrao košarku u tuzlanskom ABC Basketu kod provjerenog stručnjaka Ozrena Seleskovića.

Ota Hariz, koji je uposlenik Policijske stanice u Živinicama, upoznao je Jusufa sa košarkaškim agentom Enesom Trnovčevićem, koji je Jusufa odveo u Sloveniju kada je imao samo 14 godina, gdje je najprije igrao amaterski košarku, tek učio praktično prve korake u ovom sportu, ali je uz prave osobe oko sebe stigao do izuzetne karijere.

Sada nam ostaje želja i nada da će Keno stopama Jusufa, a nema razloga da tako ne bude. Ubrzo bi trebao doći prvi konkretan korak u ostvarivanju velike karijere, a onda - samo je nebo granica za ljude koji imaju prezime Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti