CBS Sports: Navijač je prešao granicu s onim što je rekao Nurkiću

Bh. košarkaš mu bacio mobitel

CBS Sports: Navijač je prešao granicu s onim što je rekao Nurkiću

E. Škorić

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije izdržao provokaciju, pa je uzeo mobitel navijaču i bacio ga na tribine.

Indiana Pacedrsi su u meču NBA lige savladali Portland Trail Blazerse rezultatom 129:98, no pažnju medija nakon utakmice privukao je potez bosanskohercegovačkog košarkaša Jusufa Nurkića.

Povrijeđeni centar Trail Blazersa je propustio duel, ali je usljed uvreda oduzeo mobitel iz ruku jednog navijača i bacio ga.

Ovo nije prvi put da se incident s navijačima i igračima dogodio u Gainbridge Fieldhouseu u Indianapolisu ove sezone, jer je krajem prošle godine LeBron James iz Los Angeles Lakersa zahtijevao da dvije osobe, koje su ga zasipale vulgarnim komentarima, budu izbačene sa tribina.

Još uvijek nije poznato šta je muškarac u dresu Pacersa rekao Nurkiću, niti je on zbog povrede mogao da razgovara s medijima (izvan protokola je bio za vrijeme utakmice), no američki CBS Sports uvjerava da je ono što je navijač rekao Nurkiću bilo nešto čime je prešao granicu.

Uostalom, to bi se dalo zaključiti i prema samoj reakciji Nurkića, koji je izgledao ljutito tokom kraćeg razgovora sa domaćm pristašom.

"Nije jasno što je navijač rekao ili učinio kako bi uznemirio Nurkića, a budući da je centar povrijeđen, nije se obratio medijima. Međutim, što god to bilo, moralo je preći granicu, jer je teško zamisliti igrača koji bi ugrabio telefon navijača zbog osnovne uvrede ili ismijavanja", zaključio je CBS Sports.

Navijači često prelaze granicu i potpuno je razumljivo zašto se igrači na kraju odluče za neku glupost kako bi se zaštitili. U isto vrijeme, NBA neće biti sretni što je Nurkić zgrabio telefon navijača. Vjerovatno će se suočiti s nekom vrstom novčane kazne, a predviđa mu se kazna od 20.000 dolara.

Top Komentari

Mackintosh
Navijac Pacersa je seljaku reko da je seljak
1 27
VenamaHrabrih
Pito ga jel na širem Bosnićevom spisku?
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi