Jusuf Nurkić briljirao i odveo Portland do pobjede nad Houstonom
Nurkić igra sve bolje i već smo se navikli na njegove double-double partije sa 20+ poena, a protiv Rocketsa je također bio jako raspoložen

Novi double-double

Jusuf Nurkić briljirao i odveo Portland do pobjede nad Houstonom

Edmir Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić bio je sjajan u novoj pobjedi Portlanda.

Portland je sa 110:101 Moda Centru savladao Houston Rocketse, te se učvrstio na pozicijama koje vode u play-off i sada je sedmi tim na Zapadu s omjerom 23-17, dok je Hosutonova serija pobjeda završena.

U prvoj dionici se igralo koš za koš, a rezultat na kraju iste bio je izjednačen - 30:30. Krajem druge četvrtine Portland pravi seriju i odlazi na plus 13 na poluvremenu, 59:46.

Tokom treće četvrtine imao je Portland i maksimalnih +16. Gosti su uspijevali da se spuste na minus šest, ali ne i da do kraja okrenu meč, pa su doživjeli poraz.

Dominirao je Jusuf Nurkić koji je ubacio 25 poena uz 15 skokova i tri asistencije. Pored njega zapaženu ulogu imao je CJ McCollum sa 24 poena, dok je Damian Lillard ubacio 17 poena uz 12 asistencija.

James Harden je nastavio u MVP modu, ubacio je 38 poena uz sedam asistencija, no to večeras nije bilo dovoljno da Houston pobijedi. Rivers je dodao 21 poen, Turner 14 a Capela 13 uz 21 skok.

Podržite Nurkića u borbi za All Star poziciju

Glasanje navijača za NBA All Star meč traje već određeni period. Za sada je LeBron James očekivano igrač sa najvećim brojem glasova, a za sada u presjeku glasova nema sjajnog bh. centra Jusufa Nurkića.

Fantastični košarkaš Portland Trail Blazersa igra sjajnu sezonu. Na prosjeku je od gotovo 15 poena i 10.5 poena po meču i bez dileme je jedan od najboljih NBA centara.

Za Nurkića možete glasati na nekoliko različitih načina. Najlakši je naravno preko zvanične stranice NBA.com (OVDJE), a glasati mogu i navijači koji imaju aplikaciju lige, te Google račun.

Svaka osoba može glasati jednom u 24 sata, a kako je Nurkić svojim igrama pokazao da je među boljim centrima, sigurno i da zaslužuje organizovano glasanje iz Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti