Billups hvali Nurkića: "On je oružje koje mnogo timova nema"

Novi trener Portlanda

Billups hvali Nurkića: "On je oružje koje mnogo timova nema"

E. Čaušević

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić punom parom sprema se za novu NBA sezonu.

Nurkić je nekoliko sedmica proveo na odmoru u Bosni i Hercegovini, ali se već vratio u Ameriku gdje se s Portland Trail Blazersima sprema za novu sezonu.

Bh. košarkaš je i tokom odmora žestoko trenirao kako bi bio što spremniji za novu sezonu, a u tom ritmu nastavio je i po povratku u Sjedinjene Američke Države.

Na kraju sezone špekulisalo se i da bi Nurkić mogao napustiti Portland jer pojedini igrači nisu bili zadovoljni stanjem u ekipi, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

O Nurkiću je pred početak nove sezone pričao i legendarni NBA košarkaš Chauncey Billups koji je nedavno izabran za novog trenera Portlanda.

Billups je priznao da očekuje mnogo toga od Nurkića u novoj sezoni, te da je s njim u zaista odličnom odnosu.

"Očekujem mnogo od njega ove sezone, on je oružje koje mnogo timova nema. Nurk i ja smo veoma dobri, hemija je odlična između nas i uvijek ću biti maksimalno iskren prema njemu. Uvijek ću mu reći ono što mislim, a to očekujem i od njega. On je odličan centar i ove sezone ćemo vidjeti njegovu najbolju igru u karijeri", rekao je Billups.

Nurkić je prošle sezone bio također na veoma dobrom nivou, a bilježio je u prosjeku 11.5 poena, devet skokova i 3.4 asistencije po utakmici.

Top Komentari

King_Kenny
...Billups je dokazani silovatelj kao i Ronaldo,mjesto mu je u prdekani,a ne da vodi NBA ekipu.
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi