Jusuf Nurkić dio paketa kojeg Portland šalje u zamjenu za Kevina Lovea?
(Foto: EPA)

Napušta Trail Blazerse u trejdu?

Jusuf Nurkić dio paketa kojeg Portland šalje u zamjenu za Kevina Lovea?

Midhat Šljivak

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić dobro se oporavlja od teške povrede koju je zadobio krajem regularnog dijela prošle sezone.

Fantastični centar imao je zaista odličnu sezonu u dresu Portland Trail Blazersa. Njegove igre su dizale publiku na noge, ali i samo prisustvo unutar ekipe je donosilo je motiv više za njegove saigrače.

Međutim, prema pisanju američkih medija, Nurkić bi u narednoj sezoni mogao nositi dres druge NBA franšize, jer rukovodstvo Trail Blazersa razmišlja o velikoj razmjeni sa Cleveland Cavaliersima.

Njihov cilj je dovođenje zvijezde Cavsa Kevina Lovea. Za njega su spremni ponuditi trojicu košarkaša, a među njima je i Jusuf Nurkića. Pored Nurka na putu prema Clevelandu bili bi Kent Bazemore i Rodney Hood.

Portland je ovog ljeta pojačao centarsku liniju Hassanom Whitesideom i Pau Gasolom. Dolazak Lovea bi im donio dodatnu širinu na poziciji četvorke, a navodni cilj je da se upravo Love upari sa Whitesideom na pozicijama ispod koša.

Sa druge strane Nurkića na parketu sigurno nećemo gledati do naredne godine. Pretpostavlja se da će na teren u februaru 2020. godine, ali je veliko pitanje hoće li povratak biti u dresu Portlanda.

Nurkić je član ovog tima postao u februaru 2017. godine. Trejdovan je iz Denver Nuggetsa i u dresu Trail Blazersa je pružao odlične partije.

Protekla sezona mu je bila najbolja u NBA karijeri, a u 72 odigrane utakmice je ubacivao 15.6 poena uz 10.4 skoka i 3.2 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi