Odlični Nurkić nedovoljan Blazersima protiv Clippersa

Double-double bh. košarkaša

Odlični Nurkić nedovoljan Blazersima protiv Clippersa

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao odličan meč sa double-double učinkom, ali to nije bilo dovoljno za Portland Trail Blazerse da izbjegnu poraz od LA Clippersa. 

U tijesnom i vrlo izjednačemo meču obje ekipe su imale svoje periode bolje igre, a pobjedu su na kraju odnijeli Clippersi rezultatom 117:109.

Nurkić je na parketu proveo 26 minuta, a za to vrijeme uspio je postići 15 poena i ostvariti 13 skokova, falile su mu četiri asistencije za triple-double učinak.

Inače, najbolji je bio Damian Lillard sa 27 poena, dok su se u pobjedničkom timu izdvojili Paul George sa 24 te Reggie Jackson sa 23 poena.

U derbiju Istoka Milwaukee Bucksi su u gostima pobijedili Philadelphia 76erse 109:118. Dominirali su Maxey za domaće te Antetokoumpo za goste. Obojica su postigli po 31 poen.

Siguran domaći trijumf upisao je Ujtah Jazz nad Atlanta Hawksima rezultatom 110:108 uz još jedan vrlo dobar meč Mitchela Donovana sa 27 poena. Mostarac Bojan Bogdanović je imao učinak od 18 poena.

Top Komentari

King_Kenny
...Nurkic gubi vrijeme u ovom rastimanom orkestru gdje je odbrana nepoznat pojam...da hoce otici u neku jacu ekipu,mozda GSW,iako se kod njih igra ne bazira na klasicnom centru,ali dobro bi im dosao u odbrani,borio bi se za titulu sa njima...ovaj Portland je smijesna ekipa,oni ovakvom igrom nece ni u playoff...50 otvorenih trica po utakmici im protivnik saspe...
8 0
MIHA
Big Shaq, i Chuck, ljepo pojasnise ; Sve se odigrava preko Nurka(I love Nurk Chuck), ali mi ostali kao Lillard, CJ , i jos par igraca se ponasaju kao da zele ili ne zele da igraju, jer su imali utakmicu par poena gubili 5-6 minuta do kraja i odjednom pocinju sa tricama, od kojih je samo 3-proslo, umjesto da su nastavili preko Nurka da idu na pick and roll, i usporiti , igrati onako kako im Bilups predlozi, oni fulaju cista polaganja pokusavajuci da izbore faul i kos. Da ne zaboravimo Nurk je imao povredu,zbog koje bi mnogi igraci trazili manju, minutazu...I da se sto POSTO nije jos psihicki oporavio, a mozda cak ni fizicki. I dolazi do toga da Nurka postave u situaciju sa tri igraca na njemu prije nego se otvore da moze asistirati, zbog toga je imao izgubljene lopte jer CJ i Lilard nisu prilazili da mu pomognu kad se desi takva situacija. A Nurk je bio odlican. Bosnian beast... Portland je jako lijep grad, ali dosadan. Lilard zeli van kao i jos par igraca. Portland ce garant prodat Nurka da ne ode dzaba prije nego mu kontrakt istekne, ako ode Lilard a to je i sam izjavio"if Lilard goes I'm out too"..Pozz
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi