Nurkić: Hvala Bogu da je sve u našim rukama

Sutra protiv Litvanije

Nurkić: Hvala Bogu da je sve u našim rukama

E. Škorić

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su od Francuske sa 81:68 u meču 4. kola Eurobasketa.

Zmajevi su u Koelnu danas imali prvu meč loptu za osminu finala, ali nisu uspjeli dobiti Francusku, koja nam se osvetila za nedavni poraz u Skenderiji, pa je stigla do sigurnog trijumfa.

Nama ostaje nada da će Mađari uspjeti da iznenade Litvance, jer bi u tom slučaju izborili plasman u osminu finala, a ako se to čudo ne dogodi, nama ostaje nada da ćemo ipak sutra dobiti Litvance u direktnom okršaju.

"Jednu utakmicu dobiješ, jednu izgubiš. Stvarno smo željeli danas, to nam ne možete zamjeriti. Francuska je iskusna ekipa, naprave razkliku ako pogriješiš. Vratili smo se u igru, ali možda je nedostajalo malo snage i sreće. Nama niko nije dao šanse ni u jednoj utakmici, možda smo bili i previše uzbuđeni za ovu utakmicu. Hvala Bogu, sve je u našim rukama. Rekli su nam trebaju nam dvije, došli smo ovdje i dobili smo dvije utakmice, ali eto opet nešto treba", rekao je Nurkić za Sportklub nakon meča, dodavši:

"Imali smo momentum i sve, ali u sportu je tako, lopta je okrugla. Nažalost nismo uspjeli završiti utakmicu večeras, ali sutra je novi dan i odgovorićemo na najbolji način".

Sudije?

Oglasi

"Najradije ne bih komentarisao suđenje. Nažalost, kada ste veliki kao ja, kažu da nije faul, a kada ste malo manji, kažu da je faul. Vidjet ćemo kako će oni (Litvanci op.a) igrati sutra, ali hvala Bogu sve je u našim rukama".

Nurkić sutra očekuje kvalitetnu utakmicu bez obzira kako će odigrati Mađari i Litvanci danas.

"Ja u sportu kažem ko je bolji neka pobijedi. Bit će fenomenalna utakmica između nas i Litvanije bez obzira kako se večeras završilo".

Susret BiH i Litvanije igra se u srijedu od 14:30 sati u dvorani o Koelnu gdje smo već rušili Mađare i Slovence, ali gubili od Njemačke i Francuske.

Zašto osiguranje nije dopustilo da se unesu zastave sa ljiljanima?

Dok su neki navijači uspjeli unijeti zastavu Republike Bosne i Hercegovine, to sa nekim bio slučaj zbog čega je moralo reagovati i osiguranje.

Oglasi

Prije utakmice se u dvorani nalazilo desetak zastava sa ljiljanima, ali redari su zamolile pristalice BiH da ih uklone što su na kraju i uradili.

Kao glavni razlog navodi se taj da organizator takmičenja ima pravo da sam zabrani unošenja zastave koja nije zvanična u nekoj državi.

Interesandno da to nije bio slučaj u ranijim mečevima naše reprezentacije u Koelnu.

U FIBA-inom pravilniku o ponašanju gledatelja u dvoranama objašnjeno je koji predmeti se mogu unijeti, a koji ne.

No description available.

Jedan od paragrafa se odnosi i na zastave. Prema pravilniku svaki gledatelj sa zastavom ili banerom mora dokazati da zastava ne šalje zabranjenu poruku i da materijal od kojeg je napravljena nije zapaljiva.

Ukoliko se dopusti unošenje zastave onda osoba mora poštovati pravila o sigurnosti, da snosi odgovornost za zastavu ili baner, da dokaže svoj identitet ličnom kartom ili pasošem.

Navodi se da sve zastave koje nisu zvanične od država učesnica događaja ne mogu biti unesene u dvoranu što je diskreciono pravo službenih lica, zaštitara i ostalih ovlaštenih osoba za organizaciju događaja.

Na kraju je i to diskreciono pravo odlučilo da neki do navijača BiH nisu mogli unijeti dvoranu sa ljiljanima, ili su je morali ukloniti sa reklamnih banera.

Top Komentari

rauber_bh
Jbga ovu utakmicu je katastrofa bio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi