Jusuf Nurkić i Portland šokirali Lakerse!
Foto - EPA

Trijumf Trail Blazersa

Jusuf Nurkić i Portland šokirali Lakerse!

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi šokirali su Los Angeles Lakerse u prvoj utakmici u doigravanju i pobijedili su rezultatom 100:93.

Portland je iskoristio nešto lošiju noć glavnih favorita za titulu prvaka, a svoj doprinos svemu je dao Jusuf Nurkić sa 16 poena i 15 skokova uz nešto skromniji šut iz igre.

Trail Blazersi su vodili gotovo cijelim tokom utakmice. U prvoj dionici su u jednom trenutku su imali plus 16, ali naravno Lakersi se nisu predavali. U finišu prve dionice su uspjeli povesti, no na odmor se ipak odlazi vodstvom Portlanda, 57:56.

Imao je Portland prednosti i tokom cijele treće dionice. U posljednjih 12 minuta ulazi sa tri poena prednosti (78:75), ali nakon što je tim iz Los Angelesa na otvaranju posljednje četvrtine došao do plus šest (78:84), činilo se kako slijedi pad Trail Blazersa.

Ipak, zatim Portland počinje pogađati sve. Lillard je počeo, nastavili su McCollum, Anthony i Trent, da bi zakucavanjem Jusufa Nurkića priča u ovoj utakmici bila gotova i Portland je stigao do pobjede i vodstva od 1:0 u seriji.

Nurkić je dakle meč završio sa double-double učinkom od 16 poena i 15 skokova uz šut 4 od 11. Dodao je i tri asistencije.

Damian Lillard je sa 34 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu CJ McCollm je ubacio 21, a Melo Anthony je imao 11 poena i 10 skokova.

Lakersima nije pomogao ni triple-double LeBrona Jamesa (23p, 17sk, 16as) i double-double Anthony Dvisa od 28 poena i 11 skokova.

Top Komentari

criticos
Moze li mi novinar objasniti po cemu su to Blazersi sokirali Lakerse? Je li novinar svjestan da su Blazersi sa slabijim timom prosle godine igrali finale Zapada? A da su ove godine kuburili non-stop sa povredama i da jos uvijek kubure ali im je petorka fit. Sklop okolnosti i povrede su ih dovele na 8 mjesto i da igraju finale prije finala Zapada. Realno Blazersi da su od pocetka sezone bili u full sastavu bili bi medju prve 3 ekipe na tabeli. U ovom duelu ko pobjedi on ce igrati finale Zapada i izgledno finale NBA. Cemu toliko podcjenjivanje Blazersa? Lakersima se smrklo kad su Blazersi zakljucili Memphis. Sanse za prolaz dalje su od pocetka bile 60-40 za Lakerse a od danas 50-50 pobjedom Blazersa. Blazersi imaju 2 igraca koji mogu ici do 50pts i 2 igraca koji mogu ici do 30pts i 2 igraca koji mogu iskociti do 20pts. Takva ekipa nije za podcijeniti i cak naprotiv, takva ekipa je za strepiti.
18 1
Quartararo20
Bravo Juka, idemo jako.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi