Lakersi će u čast Kobea Bryanta nositi posebne dresove u mečevima doigravanja

Nike predstavio nove dresove

Lakersi će u čast Kobea Bryanta nositi posebne dresove u mečevima doigravanja

E. Škorić

Los Angeles Lakers, najbolja momčad Zapada ove sezone u NBA, suočit će se s Portland Trail Blazersima u prvom kolu doigravanja.

Novinar Los Angeles Timesa, Brad Turner, objavio je vijest kako će Lakersovi posebni dresovi u čast tragično preminule košarkaške legende biti u prodaji 24. avgusta (osmi mjesec), što je simboličan datum jer predstavljaju dva broja koja je tokom velike karijere nosila Crna mamba igrajući za Lakerse.

Dres je prvi put predstavljen 2018. godine, a dizajnirao ga je sam Bryant. Crni dresovi podsjećaju na zmijsku kožu (crne mambe).

Bryant je umro u helikopterskoj nesreći krajem januara ove godine u Kaliforniji, zajedno sa svojom kćeri Giannom i još sedam putnika.

Za očekivati je da Lakersi nose ove posebne dresove u nekim utakmicama doigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi