)
Jusuf Nurkić: Mislio sam da bi i nena željela da igram

Nije želio odustati od tako važnog meča

Jusuf Nurkić: Mislio sam da bi i nena željela da igram

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić odigrao je fantastičan meč u Play-in susretu NBA za doigravanje NBA lige u kojem je Portland Trail Blazers slavio sa 126:122 protiv Memphis Grizzliesa.

Nurkić je bio sjajan i meč je završio sa 22 poena, 21 skokom i šest asistencija, ali je nekoliko sati prije te utakmice bh. centar saznao da mu je umrla njena Hana. Unatoč tome, nije želio propustiti tako važan meč.

"Nemam mnogo toga za reći o tome. Nisam želio igrati, ali mislim da sam igrao zbog nje. Lično sam mislio da neću igrati. Bio sam u svlačionici, već sam došao (u Bubble u Orlandu), donio odluku da ostanem ovdje i budem s ekipom. Mislio sam da bi ona željela da igram. Drago mi je što smo pobijedili i što smo ušli u doigravanje. Po to smo i došli u Orlando", rekao je Nurkić.

Nurkić i saigrači održali su minutu šutnje za njegovu nenu, koja je bila u komi posljednjih dana nakon što ju je zahvatio COVID-19.

Top Komentari

DadiG
U ime rahmetli nane poslušajte Nurkića pa nosite maske i pazite se.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti