Jusufe vrati se: Portland ne prestaje da se bruka otkad nema Nurkića

Novo poniženje

Jusufe vrati se: Portland ne prestaje da se bruka otkad nema Nurkića

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi doživjeli su novi težak poraz.

Bolji od njih bili su New York Kincksi sa 128:98.

U Madison Square Gardenu domaći tim odmah je u prvoj četvrtini jasno stavio do znanja ko će se više pitati u ovom meču i dionicu su završili s prednošću od 37:29.

Do poluvremena su dodatno povećali prednost pa su vodili 68:55.

I u preostale dvije četvrtine prednost se samo povećavala i došla do krajnjih 30 razlike, a u jednom momentu u posljednjoj dionici vodili su i s 33 poena prednosti.

Knickse je je predvodio Barrett s 31 poenom, četiri skoka i pet asistencija, a najbolji kod poražene ekipe bio je Hart sa 17 poena.

Oglasi

Ovo je bio osmi poraz u devet utakmica otkako zbog povrede nema našeg Jusufa Nurkića.

Posljednji meč Juka je odigrao tačno prije mjesec dana i Portland je slavio na gostovanju kod Memphisa, a najbolji igrač Blazersa bio je upravo Nurkić sa 32 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Od tog meča, upisana je samo pobjeda nad Washington Wizardsima (127:118) i osam poraza od kojih su mnogi vrlo teški. 

Od Golden Statea 37 razlike, 32 od Nuggetsa, 30 od Sunsa, prihvatljivih 14 od Minnestote, 38 od Utah Jazza, od Hawksa "samo" devet i današnjih 30 od Knicksa.

Jusufe, vrati se, spašavaj ih.

NBA:

New York Knicks - Portland Trail Blazers 128:98

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi