Nurkić je bio na svom nivou, ali je u meču protiv Knicksa naučio važnu lekciju

Sunsi su na kraju poraženi

Nurkić je bio na svom nivou, ali je u meču protiv Knicksa naučio važnu lekciju

Admin Čaušević

U vrlo efikasnom meču New York Knicksi su rezultatom 139:122 pobijeedili Phoenix Sunse, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je ostvario double-double učinak. 

Iako su bili u meču u prve tri četvrtine i činilo se da će pobijediti Sunsi su potpuno podbacili u posljednjoj dionici koju su izgubili sa 19 razlike (23:42).

Franšizi iz Phoenixa je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet mečeva i sada su na diobi plasmana u play-in, dok sa druge strane Knicksi stigli do 14. trijumfa ove sezone.

Nurkić je bio na nivou, upisao je double-double učinak od 21 poena i 12 skokova, ali i u trenucima kada se lomio meč njegova neopreznost je koštala ekipu.

Jalen Brunson mu se prišunjao iza leđa, ukrao jednu loptu i asistirao Juliusu Randleu za zakucavanje. Za očekivati je da bh. reprezentativac naučio lekciju i da više neće "spavati" jer svaka neopreznost košta.

Oglasi

Durant je također bio odličan sa 29 poena, dok je Booker dodao 28 poena, ali su Sunsi sve jedno izgubili. Krivac za to je sjajni Brunson.

Naime, Brunson je završio meč sa 50 poena, ali i pri tome postavio i novi rekord NBA lige pošto je postao prvi košarkaš sa 50+ poena uz maksimalan učinak za tri poena.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti iznenađujući poraz LA Lakersa na gostovanjima kod San Antonio Spursa. Domaćin iz Teksasa je slavio rezultatom 129:115.

Vassell je predvodio domaće sa 36 poena, dok je prvi pick drafta Wembanyama meč završio s double-double učinkom od 13 poena i 15 skokova. Na drugoj strani LeBron James je imao 23 poena i 14 skokova.

Atlanta Hawksi su na gostovanju kod Toronto Raptorsa bili ubjedljivi 104:125. Srbijanski reprezentativac Bogdan Bogdanović je meč završio sa 20 poena i šest skokova.

Zvijezda Knicksa je pogodila čak devet trojki iz isto toliko pokušaja. Podrška su mu bili Julius Randle s 23 i RJ Barret s 21 ubačenim poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti