Steve Kerr rekao bolnu istinu o Draymondu Greenu: "Tip koji onako udari Jusufa Nurkića bi trebao..."

Nema milosti prema svom igraču

Steve Kerr rekao bolnu istinu o Draymondu Greenu: "Tip koji onako udari Jusufa Nurkića bi trebao..."

Edmir Škorić

Draymond Green, koji ima dugu historiju napada i incidenata u svojoj NBA karijeri, izbačen je tri puta i dobio je dvaput suspenzije u 23 utakmice koje je odigrao ove sezone.

Košarkaš Golden State Warriorsa je prošle sezone udario saigrača Jordana Poolea, a nedavno je njegova žrtva bio bh. reprezentativac Jusuf Nurkić. Bez ikakvog je povoda udario Nurkića u meču Warriorsa i Phoenix Sunsa, zbog čega će očito biti suspendovan na duži period.

"Mislim da suspenzija ima smisla. Za mene je ovo više od košarke, radi se o pomoći Draymondu Greenu. Mislim da je to prilika za Draymonda da odstupi i napravi promjenu u svom pristupu i životu, a to nije lako učiniti. To nije nešto što kažete: 'U redu, odigrat ćemo pet utakmica i onda će on biti dobro...'", rekao je trener Warriorsa Steve Kerr.

"Pružite mu potrebnu pomoć. Dajte mu priliku da napravi promjenu koja neće pomoći samo njemu, našem timu, već će mu pomoći do kraja života. Nije to samo ispad na terenu, radi se o njegovom životu".

Oglasi

"Onaj koji je zgrabio i davio Rudyja Goberta, onaj koji je divljački udario Jusufa Nurkića, onaj koji je prošle godine udario Jordana Poolea. To je tip koji se treba i mora promijeniti i on to zna", dodaje Keer koji je napravio razliku između Greena kojem vjeruje i Greena za kojeg vjeruje da se treba promijeniti.

"Gledajući prošlu godinu i ono što se dogodilo, jasno je da mu treba prilika za promjenu i to mu daje suspenzija na neodređeno vrijeme", rekao je Kerr koji smatra da je od sada njegova uloga i uloga Warriorsa da pomognu Greenu da pronađe pravog sebe i da napravi veliku promjenu u životu.

Broj utakmica koje Draymond Green neće igrati je nepoznat, a izgubit će 154.000 dolara za svaku igru ​​koju ne odigra.

Green je godinama poznat kao jedan od najprgavijih igrača u NBA ligi, nerijetko je u sukobima sa protivničkim igračima, trenerima, no i sa vlastitim timom. Iako je njegov košarkaški učinak neosporan, Warriorsima katkad donosi više štete nego koristi i jedan je jako loš primjer za svu djecu koja žele jednog dana zaigrati u NBA ligi.

Top Komentari

HBSC
Da li je netko tog crncugu udario vec bi danas pisali svi smrdljivi americki i britanski mediji Black live matter
2 1
epa
sto neko napisa nedavno komentar za njega.. za pola godine naslov green beskucnik...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi