Nazire se novi Nurkićev klub u NBA ligi

Najavio odlazak iz Portlanda

Nazire se novi Nurkićev klub u NBA ligi

A. Čaušević

Poslije još jednog neuspješnog play-offa i ispadanja u prvoj rundi Jusuf Nurkić ozbiljno razmišlja o odlasku iz Portland Trail Blazersa.

"Ne znam da li ću se vratiti. Ostavljam to svom agentu Richu Paulu i vidjet ćemo šta će se desiti", kazao je Nurkić nakon poraza od Denver Nuggetsa u seriji s 4:2.

"Koliko sada znam jeste da ću se 'udaljiti' od košarke kako bi se malo odmorio i vidjet ćemo koji će biti moj naredni korak. Nisam siguran da li se vraćam ili u kojem pravcu idem, ali to ćemo znati nešto kasnije".

Pojedini američki mediji već špekulišu o mogućoj Nurkićevoj destinaciji u budućnosti. Za sada se izdvaja ime Toronto Raptorsa.

Raptorsi su 2019. godine iznenađujuće postali NBA prvaci, ali se odlični tim ekspresno rasižao pa tako ovo sezone nije izboren ni plasman u play-off.

Franšiza iz Kanade planira napraviti novi šampionski tim, a kao jedan dio slagalice nazire se odlični bh. centar koji je ove sezone u prosjeku imao 11.5 poena u regularnom dijelu.

Nurkić u NBA igra od 2014. godine. Prvi klub su mu bili Denver Nuggetsi, a član Blazersa je od 2017. godine. Inače, u karijeri ima prosjek od 11.5 poena, 9 skokova i 3.4 asistencije.

Top Komentari

realista1982
Neka si Vala Jusufe I ti sada transfer Tema, da malo Dzeko I Pjanic odmore...
22 0
Blablsblblabl_s
Pusti se Toronta,idi u Dalas popravi im skok igru,uz Doncica bi mogao i to prstena
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi