Ma kakvi dončići i jokići... Čudo nad čudima Jusufa Nurkića, NBA nešto slično nije vidjela od 2010.!

Bh. centar postavio rekord

Ma kakvi dončići i jokići... Čudo nad čudima Jusufa Nurkića, NBA nešto slično nije vidjela od 2010.!

Admin Čaušević

Phoenix Sunsi su upisali drugi poraz u nizu, ovaj put od Oklahoma City Thundera na domaćem parketu, ali meč je obilježio rekord Jusufa Nurkića kakav NBA liga nije vidjela još od 2011. godine.

Nurkić je oborio je rekord franšize u broju skokova u jednoj utakmici s 28. skokom u noći Oklahoma City Thundera, a do kraja meča je upisao ukupno 31 skok.

Taj broj skokova u NBA ligi nije viđen još od 2010. godine kada je Kevin Love također uspio ostvariti 31 skok na jednom meču.

Inače, Tyson Chandler 2016. i pokojni Paul Silas 1971. bili su izjednačeni na vrhu klupskog rekorda sa 27 skokova.

Zanimljivo da nijedan NBA igrač ove sezone nije uhvatio više od 26 skokova u utakmici što znači da je bh. centar postavio i rekord ove sezone.

Oglasi

Inače, osim rekordnog broja skokova Nurkić je dodao još 14 poena te je tako stigao do novog double-double učinka. Dodao je i četiri asistencije.

Prethodni meč i poraz protiv Rocketsa Nurkić je morao napustiti ranije zbog povrede vrata, ali se brzo oporavio i pružio maestralnu partiju koja na kraju nije bila dovoljna za pobjedu.

Što se tiče meča Sunsi su zaostajalo 24 poena u trećoj četvrtini prije nego što su dionicu završili serijom 25-5 i poveli početkom odlučujućeg perioda.

Thunder je na kraju ipak uspio slaviti te je ostao na prvom mjestu Zapada, sa 35 poena sjajan je bio ko drugi nego Shai Gilgeous-Alexander.

Top Komentari

makelele
Malo sramotan članak, a posebno naslov. Mene stid bilo... Nurkic jednom u hiljadu utakmica odigra bolje od navedenog dvojca i vi odmah pisite kakav taj dvojac... hahaha nidje veze
4 0
DDG
Bravo Juka majstore. Kako upropastiti finu sportsku priču zbog imbecilnog (dončići i jokići) i bombastičnog (čudo nad čudima) naslova? Pitajte Čauša.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi