Šamar od saigrača, pa još gora stvar: Košmarna noć za Nurkića; Jokić pokvario Jamesovu savršenu noć!

Amerikanac stigao do rekorda

Šamar od saigrača, pa još gora stvar: Košmarna noć za Nurkića; Jokić pokvario Jamesovu savršenu noć!

A. Čaušević

Na NBA parketima tokom noći i nije bilo previše akcije pošto su igrana samo tri meča. Nastupio je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić, dok je LeBron James stigao do novog rekorda. 

Phoenix Sunsi su upisali možda i neočekivan domaći poraz od Houston Rocketsa 109:118, a domaćin je meč završio s nizom povreda.

Nurkić je propustio cijelo drugo poluvrijeme zbog problema s vratom nakon što je prethodno dobio slučajni šamar u lice od vlastitog saigrača, Josha Okogijea.

Do povrede bh. reprezentativac je igrao sasvim korektan meč uz deset ostvarenih skokova, sedam poena i pet asistencija te je išao prema triple-double učinku.

Osim Nurkića povrijedio se Devin Booker pa se može reći da bi u narednim utakmicama Sunsi mogli imati određenih problema u igračkom rosteru.

Oglasi

Inače, Rocketse je do trijumfa predvodio sjajni Green sa 34 poena i devet skokova, za poražene Sunse četiri poena manje dao je Durant.

Noć je obilježio i LeBron James koji je postao prvi košarkaš u historiji NBA lige sa preko 40.000 poena. Protiv Denver Nuggetsa je zabio 26.

[related]https://twitter.com/SwipaCam/status/1764126270617428164[/related]

To Lakersima nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz pošto je na drugoj strani sjajan bio Nikola Jokić sa 35 poena i deset skokova, te su mu tri asistencije falile za triple-double.

Treći meč je odlučen poslije produžetaka. U duelu "slabašnih" Memphis Grizzliesa i Portland Trail Blazersa slavili su gosti 100:107.

Top Komentari

DDG
Kaže Čauš, “sportski novinar”, da su odigrana samo 3 meča u subotu u NBA. Bog dragi zna kako je on došao do tog podatka. Potrebno je bukvalno 3-4 sekunde da se ode na NBA stranicu i tamo odmah vidiš da je odigrano 5 mečeva, a ne 3. Čauš, stidi se koliko si loš u svom poslu. Stidi se familije i stidi se prijatelja koji vjerovatno, makar ponekad, pročitaju šta pišeš i tako vide tvoj rad.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti