Nurkić zakazao, Jokić i Giannis domintantani, Bogdanović fenomenalan

NBA liga

Nurkić zakazao, Jokić i Giannis domintantani, Bogdanović fenomenalan

A. Čaušević

U noći sa srijede na četvrtak odigran je veliki broj mečeva NBA lige.

Bh. javnosti je svakako najzanimljiviji bio duel Portland TrailBlazersa i Miami Heata kojegje dobila franšiza sa Floride rezultatom 98:119.

Bio je to prvi praz Blazersa u ovoj sezoni, a Jusuf Nurkić je na neki način podbacio pošto je imao sasvim skroman učinak.

Reprezentativac BiH je meč završio sa sedam poena i devet skokova. Najefikasniji na meču bio je Lillard iz redova poraženih, dok su gosti odlično raspodijelili poene.

Adebayo je meč završio sa 18, dok su Butler i Lowry dodali po 17 poena. Marsin i Strus su susret okončali sa po 16 poena.

Nikola Jokić je bio fantastičan u pobjedi Denver Nuggetsa nad LA Lakersima. Domaćin je stigao do pobjede rezultatatom 110:99 pa tako Jezeraši još uvijek čekaju na prvi trijumf u sezoni.

Oglasi

Jokiću je falila asistencija za triple-double učinak pošto je meč završio sa 31 poenom, 13 skokova i 9 asistencija te je tako najavio još jedan pohod po MVP-ja.

Lakersima koji su na omjeru 0:4 nije pomogla dobra partija Davisa sa 22 poena i 14 skokova. LeBron James je meč zavšio sa 19 poena.

Derbi na Istoku igrali su Milwaukee Bucksi i Brooklyn Netsi. Pobjedu su odnijeli domaći na krilima Giannisa Antetokoumpa koji je opet bio sjajan.

Giannis je postigao 43 poena u pobjedi 110:99 te je dodao i 14 skokova. Odličan kod poraženih bio je Durant sa 33 poena koji je na kraju morao pružiti ruku Grku i čestitati na pobjedi.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti fenomenalan nastup Bojana Bogdanovića. Mostarac sa hrvatskim pasošem je postigao 33 poena u porazu Detroit Pistonsa od Atlanta Hawksa 113:118.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi