Lakerse je neko ukleo: James i društvo na nevjerovatan način izgubili od Portlanda

Nurkić ubacio 6 poena

Lakerse je neko ukleo: James i društvo na nevjerovatan način izgubili od Portlanda

M. Šljivak

Košarkaši Los Angeles Lakersa upisali su i treći poraz u novoj NBA sezoni. U Crypto.com Areni Lakersi su poraženi Portland Trail Blazersa rezultatom 106:104.

Uzbudljiv meč s dosta preokreta viđen je u Los Angelesu, a na kraju su Lakersi uspjeli izgubiti utakmicu u kojoj su na dva minuta prije kraja imali sedam poena prednosti.

Domaći tim dobro ulazi u meč. Portland je ubacio samo dva poena u uvodnih pet minuta, pa su Lakersi imali početno vodstvo od (10:2).

Potom se budi Damian Lillard. Sjajni bek Portlanda bio je nezaustavljiv i na njegovim krilima Trail Blazersi okreću rezultat na svoju stranu, pa na mali odmor odlaze s osam poena prednosti 32:24.

Gosti iz Oregona održavali su prednost tokom druge dionice. Lakersi su ponovo izgledali dosta slabo na parketu, nisu mogli pogoditi gotovo ništa i na odmor gosti odlaze sa sedam razlike, 55:48.

Iako je Damien Lillard igrao sjajno i u trećem periodu, Lakersi zahvaljujući Anthonyju Davisu i LeBronu Jamesu okreću rezultat na svoju stranu.

Oglasi

Igrali su košarkaši domaćeg tima odličnu odbranu u tim trenucima, okrenuli su rezultat na svoju stranu i u posljednju dionicu su ušli s vodstvom 83:78.

Portland bolje otvara posljednju dionicu. Serija 6:0 dovela ih je ponovo u prednost, ali Lakersi brzo uzvraćaju i predvođeni LeBronom preuzimaju kontrolu nad utakmicom.

Lillard je održavao Portland u igri, ali Lakersi potom padaju, dopuštaju povratak protivniku u igru i na 30-ak sekundi do kraja dolaze na minus jedan 102:101 uz napad za goste na nešto više od 20 sekundi.

Očekivano, odgovornost je preuzeo Lillard. Pogodio je trojku na 12 sekundi do kraja za vodstvo Portlanda 104:102.

LeBron zatim brzo koristi napad za 104:104, Grant pogađa za novo vodstvo Trail Blazersa i Lakersima ostavlja tri sekunde za napad. LeBron je šutirao i promašio je i gosti slave pobjedu 106:104.

Damian Lillard je predvdio goste do trijumfa s 41 poenom. Jusuf Nurkić je na parketu proveo 30 minuta i imao je učinak od šest poena, 13 skokova i četiri asistencije.

Kod Lakersa LeBron James je imao 31 poen, te po osam skokova i asistencija, a Anthony Davis 22 poena i 10 skokova.

Portland je nakon tri utakmice na perfektnom učinku od 3-0, a Lakersi su još uvijek bez pobjede (0-3).

Top Komentari

King_Kenny
...ocajan je bio i u napadu i u odbrani,kad god gledam utakmicu on podbaci...Davis ga je bas unistio veceras iako je u losoj formi...do duse nikad mu nije lezao Davis,vazda je sa njim imao problema...ali dobro,pobjeda je bitna...
4 5
imeiime
Je li to novinar zali lakerse i nekakve cigane umjesto da se raduje zbog JUKE??
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi