Nurkić zaustavio Jokića, Portland razbio Denver

Double-double bh. košarkaša

Nurkić zaustavio Jokića, Portland razbio Denver

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su na svom parketu Denver Nuggetse rezultatom 135:110 i tako su došli do četvrte pobjede u sezoni uz zaista odličnu partiju Jusufa Nurkića koji je zaustavio Nikolu Jokića.

Portland Trail Blazersi odlično su ušli u novu NBA sezonu. Tim kojeg predvodi čuveni Chauncey Billups ima omjer od 4-0 na otavaranju, a na svom parketu su protekle noći savladali Denver Nuggetse.

Prvo poluvrijeme nije slutilo da će Trail Blazersi upisati laganu pobjedu. Denver je imao plus osam nakon prve dionice (31:23), kontrolisao je rezultat u igru u drugoj i na odmor gosti iz Colorada odlaze sa šest razlike, 61:55.

Međutim, drugo poluvrijeme donosi potpunu eksploziju Portlanda. Uslijedio je veliki preokret na krilima Simonsa koji je ubacio 22 poena u trećoj dionici i domaći tim je nakon trećeg perioda imao 13 poena prednosti, 99:86.

Nisu se Nuggetsi uspjeli vratiti u meč. Jusuf Nurkić je zaustavio glavnu violinu protivničkog tima Nikolu Jokića, napadački je Portland izgledao odlično i na kraju je došao do uvjerljive pobjede od 25 poena prednosti.

Jusuf Nurkić na parketu je proveo nešto više od 35 minuta. Nije ga slušao šut (4/12 FG), ali je igrao fenomenalnu odbranu.

Na kraju je najbolji bh. košarkaš ipak uspio doći do double-double učinka. Ubacio je 13 poena i uhvatio je 12 skokova. Ovom učinku je dodao šest asistencija..

Portland su do trijumfa Damian Lillard s 31 poenom i Anfernee Simons s 29, dok je kod gostiju Aaron Gordon bio najefikasniji s 26 poena.

Nikolu Jokića je Jusuf Nurkić zaustavio na devet poena, a srbijanski košarkaš je imao isto toliko skokova i asistencija.

Portland Trail Blazersi su nakon ove utakmice jedini neporaženi tim Zapadne konferencije i na omjeru su 4-0, dok su Nuggetsi na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.

Top Komentari

Ado_GTI
Jedan je Juka King.
6 0
King_Kenny
...jutros se probudio u 4:15,naumpade mi igra Nurke,reko samo da virnem na rezultate,kad ono 3.minuta oni gube 3:15,Nurkic 0/4 sut,a Jokic vec 5 skokova i 4 asistencije...reko gotovi su ovi,40 razlike...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi