Otkrio kako je i nadigran srbijanski centar: Jokić i ostali skaču, a Nurkić monstruozno zukacava!

Demonstracija snage

Otkrio kako je i nadigran srbijanski centar: Jokić i ostali skaču, a Nurkić monstruozno zukacava!

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je na briljantan način otvorio play-offa. Trail Blazersi su u gostima pobijedili Nuggetse, a bh. centar je bio među najboljim pojedincima u pobjedi gostiju 109:123.

Franšiza iz Oregona je imala svoj plan prije utakmice kojeg je tokom susreta uspjela i sprovesti u djelo. Otkrio je i posebnu taktiku Blazersa za Jokića koja je očigledno funkcionisala. 

"Osjećamo se dobro kad smo autsadjeri, mislim da su svi dali šansu Nuggetsima ispred nas, ali to je uredu", rekao je Nurkić koji je meč završio sa 16 poena i 12 skokova.

U fazi odbrane Nurkić je za zadatak imao da čuva Jokića koji je ovogodišnji kandiat za MVP-ja. Ono što je bh. centar htio to je i postigao.

"Htjeli smo da (Jokić) postiže poene, ali da u igru ne uključi svoje saigrače. To je uglavnom bio naš plan", kazao je Nurk. 

Oglasi

Srbijanski košarkaš je na kraju meč završio sa 34 poena i 16 skokova, ali i samo jednom asistencijom, što je njegov najslabiji učinak po broju asistencija u susretima play-offa.

Inače, Nurkić je u nekoliko navrata demonstrirao svoju snagu pod obručem protivnika. Kada se rezultat lomio u posljednjoj dionici naš košarkaš je skočio između četvorice protivnika uključujući i Jokića te monstruozno zakucao. 

Žrtva Nurkićevog zakucavanja u trećoj dionici bio je i Aaron Gordon. Centar Blazersa je zakucao preko košarkaša Nuggetsa kao da ne postoji. 

Inače, Nurkić je svoju NBA karijeru počeo upravo u Denver Nuggetsima gdje se zadržao skoro tri godine. Novu priliku za pobjedu protiv bivšeg kluba tražit će u ponedjeljak kada se igra drugi meč u seriji. 

Top Komentari

K79
Bravo majstore
9 0
tbra
igracina, pravi centar
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi