Bh. košarkaši stigli u Poljsku, a onda Nurkić objavio koliko je put trajao: "Bujrum..."

Naš tim nastupa na pretkvalifikacionom turniru za Olimpijadu

Bh. košarkaši stigli u Poljsku, a onda Nurkić objavio koliko je put trajao: "Bujrum..."

Endin Čaušević

Jusuf Nurkić jučer je na press konferenciji govorio bez dlake na jeziku o stanju u košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a u kakvim uslovima se nalaze naši košarkaši najbolje je pokazala njegova nova objava na društvenim mrežama.

Bh. košarkaši će nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijski turnir, a izabranici Adisa Bećiragića otputovali su jutros za Poljsku gdje će se igrati mečevi naše grupe.

U našoj grupi se pored Poljske nalaze još Mađarska i Portugal, a prvu utakmicu bh. košarkaši igraju u nedjelju protiv selekcije Portugala.

Međutim, u centru pažnje ponovo je priča o uslovima u kojem naši košarkaši treniraju i pripremaju se za utakmice. Nurkić je jučer bez dlake na jeziku ponovo govorio o svemu tome, a da nije ništa preuveličao dokazalo se već danas.

Ekspedicija naše reprezentacije jutros je u ranim jutarnjim satima iz Sarajeva krenula put Poljske i očekivalo se da bi za samo dva ili tri sata naš tim trebao biti na odredištu, ali naravno kada su bh. košarkaši u pitanju onda to nikada nije tako jednostavno.

Oglasi

Nurkić se oglasio ponovo na društvenim mrežama i otkrio je da je put za naše košarkaše od Sarajeva do poljskog grada Gliwice trajao čak 12 sati.

Naša ekipa je jutros u pet sat krenula put Poljske, ali ne direktnim letom. Presjedanjima su došli na kraju u Gliwice, ali je put do ovog poljskog grada trajao čak 12 sati čime se Nurkić morao "pohvaliti" na društvenim mrežama.

"Sarajevo 5:00h - Gliwice 17:00h. Bujrum", napisao je Nurkić na Facebooku.

Sarajevo 5:00h - Gliwice 17:00h 🙂 Bujrum 😃

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Friday, August 11, 2023

To samo potvrđuje u kakvim uslovima ovi momci igraju za Bosnu i Hercegovinu i kakvu ljubav imaju prema državnom dresu s obzirom da dolaze na svako okupljanje iako znaju kakve torture ih očekuju oko organizacije.

Utakmica između BiH i Portugala igra se u nedjelju s početkom u 16:30 sati, a nadati se da će se naš tim odmoriti i napuniti baterije za ovaj turnir i na kraju plasirati dalje.

Top Komentari

staimaba
To je bosanski stil: Cuti i trpi...i kad se netko buni onda ga nogom u ledja...."sta se zalis? mogli bi biti gore". Zbog tog mentaliteta nigde nije lakse guliti i zaj***avati narod nego u BiH.
3 1
Eterno_Capitano
Pa dobro ima li na nesto da se ne zalis, svi mi znamo da su uslovi daleko od dobri, ali svi ostali sute samo njemu uvijek sve smeta.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi