Bećiragić: Zahvaljujem se momcima, dolaskom ovdje rizikuju svoje zdravlje i karijere

Prvi meč je već u nedjelju

Bećiragić: Zahvaljujem se momcima, dolaskom ovdje rizikuju svoje zdravlje i karijere

Samir Mlaćo

Pred nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama naša košarkaška reprezentacija održala je press konferenciju.

Dvije najveće zvijezde Jusuf Nurkić i Džanan Musa istakli su velike probleme u samim pripremama, te teškoj situaciji u kojoj se nalazi reprezentacija.

Istakli su između ostalog da reprezentacija nema ni kondicionog trenera, te da je žalosno da su odigrane samo dvije prijateljske utakmice.

Miralem Halilović je jasno kazao da Savez mora naći način da finansira sebe, te da je novac već dugi niz godina najveći problem.

"Dosta puta je sve na fazi improvizacije, gašenja vatre. U autu spavaju članovi stručnog štaba nakon Crne Gore... Milion je takvih primjera, a mi ovdje dolazimo iz ljubavi. Nemamo nikakve naknade, a u Poljsku idemo da osvojimo turnir. Sve osim osvajanja za nas će biti neuspjeh", rekao je Halilović.

Selektor Adis Bećiragić se igračima zahvalio na trudu i kazao je da se brojni problemi ne mogu vidjeti u njihovom radu.

Oglasi

"Igrači svoje probleme ne prikazuju na terenu. Na tome im se zahvaljujem. Momci ovdje dolaze rizikujući svoje zdravlje, svoje karijere...

Nama oko ovih momaka treba vojska ljudi. Uvijek voda negdje curi, to čovjeku prije ili kasnije zasmeta", jasan je bio naš selektor.

Bećiragić se zahvalio predsjedniku Saveza Daliboru Milošu koji je uložio velike napore kako bi Amar Alibegović mogao bez restrikcija nastupati za našu reprezentaciju.

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju pretkvalifikacije za Olimpijski turnir u Parizu. Naša grupa se igra u Poljskoj, a pored domaćina Poljske, tu su selekcije Mađarske i Portugala. Prvi meč igramo protiv Portugal već u nedjelju od 16.30.

Naši momci u proteklom periodu trenirali su na Vlašiću, te u Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi