Jusuf Nurkić odigrao najgoru utakmicu otkako je stigao u NBA ligu

U potpunosti podbacio

Jusuf Nurkić odigrao najgoru utakmicu otkako je stigao u NBA ligu

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć u gostima protiv New Orleans Pelicansa sa 127:110, a jednu od vjerovatno najlošijih pratija od svog dolaska u NBA ligu odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

New Orleans je krenuo odlično u ovaj meč i čini se da je već nakon prve četvrtine bilo jasno da se Portland baš i neće dobro provesti u ovoj utakmici.

Domaći košarkaši su odlično igrali u prvoj dionici nakon koje su imali prednost rezultatom 42:25. Pelicansi su uspjeli da zaustave u potpunosti Portland u fazi napada, te je bilo jasno da pobjeda neće doći u pitanje.

Portland je tek u posljednjoj četvrtini igrao nešto bolje i uspio je da izbjegne dosta ubjedljiviji poraz. Na kraju rezultat je bio 127:110 za domaći tim.

New Orleans je do pobjede vodio Murphy sa 41 poenom, sedam skokova i jednom asistencijom. Protiv bivšeg kluba istakao se i McCollum koji je završio meč sa 22 poena, 11 asistencija i pet skokova.

Što se tiče Portlanda sinoć je najbolji bio Simons sa 17 poena, četiri asistencije i dva skoka, dok su Knoy i Sharpe dodali po 14 poena.

Oglasi

Sinoć je za Portland nastupio i naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić koji se prije nekoliko dana vratio na parket nakon što se oporavio od povrede, ali se nije proslavio u ovoj utakmici.

Jasno je da je Nurkiću potrebno vremena da uhvati ritam i vrati se u formu, ali sigurno da ni sam nije očekivao da će baš toliko da podbaci u sinoćnjem meču.

Nurkić je na parketu proveo 20 minuta, ali statistika mu je bila zaista očajna. Nije uspio postići poene što mu se nije dugo desilo u NBA ligi.

Pored meča u New Orleansu odigrane su još dvije utakmice u sinoćnjem programu. Oklahoma City Thunder slavio je u gostima protiv San Antonio Spursa sa 102:90, dok su LA Lakersi poraženi na svom parketu od New York Knicksa sa 112:108.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti