Nurkić dvocifren u porazu Portlanda, nova doktorska partija Nikole Jokića

Uzbudljiva noć na NBA parketima

Nurkić dvocifren u porazu Portlanda, nova doktorska partija Nikole Jokića

H. Zilić

Odigrano je šest mečeva u NBA ligi u noći sa petka na subotu, bilo je dosta uzbudljivo, a na parkete se nakon povrede vratio i bh. centar Jusuf Nurkić.

Nurkić je sinoć imao solidan nastup u porazu Portlanda od Philadelphije rezultatom 120:119.

Naš centar je susret završio sa 11 poena, pet skokova i pet asistencija za 25 minuta provedenih na parketu.

Philadelphiju je to do trijumfa predvodio sjajni Embiid sa 39 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Simons je sa 34 poena bio najefikasniji kod Portlanda.

Nikola Jokić je još jednom dominirao i pokazao svoju klasu.

Triple-double učinci su specijaliteti za košarkaša iz Srbije, a sinoć je upisao 31 poena, 11 skokova i 11 asistencija protiv San Antonio Spursa, ali nažalost to nije bilo dovoljno njegovim Denver Nuggetsima.

Oglasi

Spursi su slavili rezultatom 128:120, a Johnson je u pobjedničkom timu odigrao zapaženu rolu sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija.

Atlanta Hawksi su kao gosti savladali Washington Wizardse sa 114:107 na krilima Younga koji meč priveo kraju sa učinkom od 28 poena, dva skoka i devet asistencija.

Miami je bio bolji od Clevelanda sa 199:115. Butler je predvodio Heate do trijumfa sa 33 poena, pet skokova i tri asistencije, dok gostima pomogla ni još jedna briljantna partija Mitchella koji je na kraju imao 42 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Drama je viđena u duelu Minnesote i Brooklyna. Netsi su nakon produžetka slavili gostujući trijumf 124:123, regularni dio završen je 114:114. Bridges je bio prvo ime u pobjedničkoj ekipi sa 34 poena i šest skokova, a Edwards kod poražene ekipe sa 32 poena i šest skokova.

U posljednjem duelu večeri LA Lakers slavili su protiv Toronto Raptorsa sa 122-112. Russel je sa 28 poena, pet skokova i devet asistencija bio prvo ime kod Lakersa. Toronto je imao raspoloženi dvojac, Barnes je ubacio 32 poena uz devet skokova i sedam asistencija dok je Aunoby imao učinak od 31 poena i dva skoka, no to nije bilo dovoljno Raptorsima za više od časnog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi