Nurkić uništio Davisa i Lakerse, pa sve začinio blokadom o kojoj svi bruje!

Partija za pamćenje

Nurkić uništio Davisa i Lakerse, pa sve začinio blokadom o kojoj svi bruje!

E. Škorić

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je meč za pamćenje u pobjedi Phoenix Sunas nad Los Angeles Lakersima (123:113).

Kada ga krene, Nurkić je nezaustavljiv i pokazao je to svima večeras protiv Lakersa. Bio je jako raspoložen i dominirao je na obje strane parketa, a sve je začinio ovom blokadom. D'Angelo Russell se sjurio u reketu, a onda Nurk!

Na kraju je Nurkić ubacio 18 poena uz čak 22 skoka te je imao i sedam asistencija i jednu blokadu, a na terenu je proveo 37 minuta. Najefikasniji u njegovom timu bio je Grayson Allen s 24 poena, Kevin Durant je ubacio 22, koliko je ubacio i Booker. 

U timu poraženih gostiju Lebron James daleko najbolji sa 28 poena, sedam skokova i 12 asistencija. Anthony Davis je imao 22 poena i 14 skokova. Dangelo Russell 20 poena. 

Što se same utakmice tiče, Sunsi su imali nestvarnu prvu četvrtinu u kojoj su ubacili 45 poena, dopustivši Lakersima 28 poena.

Oglasi

Sa +17 Pohenix je rasterećeno ušao u ostatak meča, mada se Lakersi već do poluvremena spuštaju na jednocifren zaostatak (72:63).

U jednom trenutku krajem treće četvrtine samo dva poena razlike (92:90), da bi u zadnjih 12 minuta Sunsi ponovo napravili seriju i došli do pristojnih +12, a onda novi pad u igri Sunsa, pa se Lakersi na četiri minute do kraja vraćaju na -6.

S dvije vezane trojke Sunsi opet idu na +12. Lakersi se nisu predavali, ali jednostavno nije bilo snage za potpuni povratak u ovaj meč.

Nurkića na parketu gledamo ponovo tek u noći s četvrtka na petak, kada budu ugostili Sunsi Houston Rocketse, a to će biti ujedno Nurkiću prilika da još jednom dobrom partijom čestita Dan nezavisnosti BiH.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nek ih je unistio! Bravo Jusufe!
1 0
user1708043381
Dobra partija Nurkica ali ne bruje o njegovoj blokadi vec o Rusell-ovoj nad Biokerom,glup ti je naslov drama kao i uvijek
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi