Zauvijek će pamtiti susret s Nurkićem: "Tih 10-ak sati... To ću drugarima kući dugo prepričavati"

Bh. košarkaš ga ugostio u Arizoni

Zauvijek će pamtiti susret s Nurkićem: "Tih 10-ak sati... To ću drugarima kući dugo prepričavati"

Edmir Škorić

Robert Dacešin, koji je sebe opisao kao "svjetski putnik, poliglota, teniser i autor digitalnog sadržaja", tvrdi da mu je, zahvaljujući bh. košarkašu Jusufu Nurkiću, ostvaren jedan san.

Robert je opisao da je Nurkića upoznao virtuelno prije dvije godine, s kojim je "počeo lagano da kucka". Upoznali su se u Sjedinjenim Državama prije nekoliko dana, a na njega je bh. reprezentativac ostavio nevjerovatan utisak i ističe da su razgovarali kao da se poznaju 100 godina.

"Ko me poznaje bolje, zna da od djetinjstva pratim NBA, te da mi je jedna od najvećih želja bila gledanje utakmice ovdje. Prije dvije godine u Filadelfiji, ostvarih to i bi baš onako za pamćenje, a onda kroz neki splet neobičnih životnih okolnosti, kasnije te godine, upoznah se virtuelno sa Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 kojeg dugo pratim i počesmo lagano da se kuckamo. Prošle godine mi tako Jusuf reče da me čeka u Arizoni, a ako mi nešto u životu nije teško to je uzeti avio kartu i otputovati negdje", počinje Dacešin svoju priču, pa nastavlja:

Robert na meču Phoenix  Sunsa

"E sad, jeste da je naš narod poznat po gostoprimstvu i da je to nešto čime se svi u duši istinski ponosimo, ali tih desetak sati tog 24.2.2024. vjerovatno ću još dugo prepričavati drugarima kući.

Neću pričati o tome kako nam je sredio vrhunske karte za utakmicu, izveo nas na večeru i posvetio nam par sati svog vremena. Niti o tome da nas je odveo u trening centar Phoenix Sunsa i pokazao nam gdje oni jedu, treniraju, imaju sastanke i slično. Već o tome da je bilo baš ugodno biti sa njim i prosto pričati o životu, na način ko da se znamo 100 godina.

Samo smo došli, zagrlili se i pustili priču. Jeste da putujući svijetom upoznaš mnogo dobrih ljudi, čuješ mnogo priča i doživiš trenutke koju ti se urežu pod kožu, ali vraćajući se nazad ka smještaju nakon druženja sa njim, jedino o čemu smo u autu pričali je koliko je lik pozitivan, gotivan i jednostavan.

Koliko dobrih stvari radi o kojima ne priča i koliko ostavlja i za sebe a o čemu se ne piše.

Družimo se opet brate i hvala što si mi dao da šutam na isti koš kao Kevin Durent", poručio je Robert, koji će očito zauvijek pamtiti susret s Nurkićem.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
nurkicu pizdo repstaciju si izdo
0 1
Sipuga
Sta si fahro konju ti dao za nju osim sto na svakom koraku pljujes po njoj.hajd pffff pfff konjusino samo znas prditi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi