Jusuf Nurkić ponovo imao double-double učinak, Portland izgubio u Houstonu
Bosanskohercegovački košarkaš je nastavio da puni sve statističke brojke u svojoj igri i ponovo je bio zaista jako dobar u dresu tima iz Oregona (Foto: EPA)

15 poena i 10 skokova bh. centra

Jusuf Nurkić ponovo imao double-double učinak, Portland izgubio u Houstonu

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi poraženi su sinoć na gostovanju u Houstonu od Rocketsa rezultatom 111:104 uz novi double-double učinak bh. centra Jusufa Nurkića.

Trail Blazersi su imali odlično otvaranje utakmice. Uspjeli su otići čak na plus 15 u prvoj dionici (12:27), ali je zatim krenula serija Rocketsa koji prave 15:2 u finišu prve četvrtine i dolaze na samo minus dva nakon 12 minuta igre, 27:29.

Portland je vodio i većim dijelom druge dionice. Nurk je bio taj koji je pravio velike probleme pod košem domaćinu, pa je većinu poena zabio sa linije slobodnih bacanja.

Na odmor je Portland otišao sa plus tri (51:54), a tim Terryja Stottsa kontrolisao rezultat i tokom trećeg perioda. Međutim, plus pet je bila najveća razlika koju su napravili, da bi zatim u finišu meča krenula serija Rocketsa.

U završnom dijelu treće dionice domaći prave 6:0 i nakon 36 minuta igre imaju prednost 81:78, da bi se ova serija produžila na ukupnih 13:0 i po prvi put u uvodnim minutama posljednje dionice Houston Rocketsi imaju dvocifrenu razliku, 91:81.

Tu je bio kraj za Trail Blazerse. Prednost je išla i do plus 17, a iako su se u jednom trentuku gosti približili na samo minus pet, velikog preokreta nije bilo i pobjeda je pripala domaćem timu.

Jusuf Nurkić je imao sasvim dobru noć sa double-double učinkom od 15 poena i 10 skokova, a ovom učinku je bh. centar dodao i četiri asistencije, te dvije blokade.

Damian Lillard je kod Trail Blazersa ubacio 34 poena, ali je zakazala klupa koja je u ovom meču ubacila svega 13 koševa i to je glavni razlog poraza u ovom meču.

James Harden je sa druge strane ubacio 29 poena, ali je Chris Paul bio prvo ime sa triple-double učinkom od 11 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

U preostale dvije utakmice sinoćnjeg programa San Antonio je lagano savladao Phoenix Sunse 111:86, dok je u još jednom derbiju večeri Toronto u Staples Centru i bez pomoći Kawhija Leonarda savladao LA Clipperse rezultatom 123:99.

Top Komentari

epa
Nurk se ustelio ova slobodna i samo koristi situaciju za slobodna ili faul kos....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi